search

LIFESTYLE

Jenna Ortega : Όσα γνωρίζουμε για τη “σκοτεινή” πρωταγωνίστρια του “Wednesday”

Όσο κι αν για πολλούς η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Netflix, Wednesday, Jenna Ortega ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, για τον Tim Burton που την επέλεξε να ενσαρκώσει τον ρόλο της αδίστακτης κόρης…

221214131511_ortega_arthro

Όσο κι αν για πολλούς η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του Netflix, Wednesday, Jenna Ortega ήταν μία ευχάριστη έκπληξη, για τον Tim Burton που την επέλεξε να ενσαρκώσει τον ρόλο της αδίστακτης κόρης της οικογένειας Addams ήταν απλά μονόδρομος. Ειδικότερα, αν και η ηθοποιός είναι μόλις 20 ετών, έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα εντυπωσιακό βιογραφικό, χάρη στο ταλέντο της, με το 2022 να μοιάζει πως ήταν η χρονιά της.

1. Το πλούσιο βιογραφικό

Πριν δοκιμαστεί σε ρόλους στη μεγάλη οθόνη, η ίδια είχε ξεκινήσει από μικρή ηλικία στο Disney Channel, όπου είχε συμμετάσχει σε 57 επεισόδια της σειράς Stuck in the Middle. Επίσης, είχε εμφανιστεί σε κάποια επεισόδια της σειράς Jane the Virgin, όπου υποδύθηκε σε μικρότερη ηλικία την πρωταγωνίστρια. Στην εφηβεία της, η Ortega είχε συμμετάσχει στις ταινίες Iron Man 3 και Insidius: Chapter 2, ενώ οι μεγαλύτερες επιτυχίες της ήταν στα πρόσφατα Scream και The Fallout.


2. Η καταγωγή της

Η Ortega έχει καταγωγή από το Μεξικό και το Πουέρτο Ρίκο, ενώ έχει μεγαλώσει στην Καλιφόρνια μαζί μετα 5 αδέρφια της. Όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν, οι γονείς της έχουν θυσιάσει πολλά ώστε εκείνη να φτάσει εδώ που βρίσκεται. Μάλιστα, στην αρχή της καριέρας της δυσκολευόταν αρκετά να βρει ρόλους λόγω του ότι είναι Λατίνα. “Ως Λατίνα, δεν υπάρχουν τόσοι ρόλοι εκεί έξω για εμένα. Όταν ξεκίνησα, ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Συχνά με απέρριπταν γιατί δεν είχα την εμφάνιση που έψαχναν. Πρέπει όμως να συνεχίσεις. Όλα τα όχι που έλαβα με κινητοποίησαν ακόμη περισσότερο. Ήθελα να αλλάξω την άποψη των διευθυντών casting. Ήθελα να ξεφορτωθώ την περιγραφή. Και αυτό έκανα”, είχε πει το 2016 σε άρθρο της.

3. Η οντισιόν για το Wednesday

Όπως είχαν δηλώσει οι παραγωγοί της σειράς, ενθουσιάστηκαν με την ερμηνεία της, υπογραμμίζοντας την “παλιά ψυχή” που απέπνεε, που ήταν και ο λόγος που την επέλεξαν. Ίσως είναι η μόνη που μπορεί μάλιστα να συγκριθεί με την Christina Ricci, η οποία ενσάρκωνε τον ρόλο για αρκετά χρόνια (τώρα συμμετέχει στη σειρά, υποδυόμενη έναν νέο χαρακτήρα). Μάλιστα, ο δημιουργός της σειράς, Al Gough, δήλωσε πως η Ortega δούλεψε πάρα πολύ για τον χαρακτήρα της, από τον τρόπο που κοιτάει και περπατάει, μέχρι το πώς λέει τις ατάκες της. “Η Ortega είναι το 95% του σόου και η έντονη προσωπικότητα και η ευφυΐα της τη βοήθησαν να κερδίσει τον ρόλο”, είπε χαρακτηριστικά.

4. Η dark προσωπικότητά της

Απ’ ό,τι φαίνεται ο ρόλος τής ταίριαξε γάντι, αφού η ηθοποιός έχει δηλώσει σε συνέντευξή της πως την τραβάνε τα πιο σκοτεινά πρότζεκτ, εκείνα που δεν αρέσουν σε αρκετούς. Μάλιστα, η ίδια έχει αποκαλέσει τον εαυτό της “weirdo”, καθώς όταν ήταν μικρή συνήθιζε να κάνει νεκροψία σε μικρά ζώα, όπως σαύρες, που έβρισκε στον κήπο του σπιτιού της. Επιπλέον, η πρόσφατη εμφάνισή της στην πρεμιέρα της σειράς του Netflix, έδειξε πως και το στιλ της ακολουθεί την ίδια λογική.

5. Η προσωπική της ζωή

Αν και γνωρίζουμε ελάχιστα πράγματα για την προσωπική της ζωή, φήμες ήθελαν την ηθοποιό να έχει σχέση με τον συνάδελφό της, Asher Angel, αφού το ζευγάρι είχε εμφανιστεί σε ένα Halloween πάρτι το 2018 ως Ariana Grande και Pete Davidson. Ωστόσο, από τότε ο φωτογραφικός φακός δεν τους έχει απαθανατίσει ξανά μαζί, ενώ και η ίδια είναι ιδιαίτερα προσεκτική στο τι ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. Σίγουρα, πάντως είναι κολλητή φίλη με την Olivia Rodriguez, γεγονός που έγινε γνωστό πριν από λίγο καιρό

Διαβάστε ακόμη: