Νέες τιμές στόχους για τις ελληνικές τράπεζες θέτει η Jefferies, μετά τις επιδόσεις τους στο β’ τρίμηνο του 2023.

Η Jefferies αυξάνει την τιμή στόχο για την Εθνική Τράπεζα σε 7,40 ευρώ από 7,30 ευρώ, με σύσταση buy, για την Τράπεζα Πειραιώς και την Eurobank, οι συστάσεις παραμένουν hold με τιμές στόχους τα 3,10 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς από 2,70 ευρώ και αμετάβλητη τιμή στόχο στα 1,70 ευρώ για τη Eurobank. Για την Alpha Bank, διατηρείται η σύσταση underperformance με αμετάβλητη τιμή στόχο στα 1,10 ευρώ.

Κορυφαία επιλογή η Εθνική

Η Εθνική Τράπεζα παραμένει στην καλύτερη θέση, σύμφωνα με τους αναλυτές, οι οποίοι εφιστούν την προσοχή για την Alpha Bank η οποία αγωνίζεται να συμβαδίσει.

Που θα στραφεί το ενδιαφέρον

Ενώ η αύξηση των επιτοκίων και η ισχυρή οικονομική δραστηριότητα έχουν δώσει ώθηση στις επιδόσεις των ελληνικών τραπεζών, η προσοχή είναι πιθανό να στραφεί τώρα στην ικανότητα των επιμέρους τραπεζών να περιορίσουν τη μετακύλιση των καταθέσεων και να εξομαλύνουν τις προβλέψεις – βασικοί παράγοντες που θα επηρεάσουν τη δυναμική του NII (καθαρά έσοδα) και του CoR (κόστος κινδύνου) στο μέλλον, εξηγούν οι αναλυτές του αμερικανικού οίκου.

Η συνεισφορά του τουρισμού

Σύμφωνα με την Jefferies, η έντονη δραστηριότητα στον πολύ σημαντικό για τη χώρα κλάδο του τουρισμού, διασφαλίζει ότι η Ελλάδα παραμένει ευνοϊκή έκθεση στην Ευρώπη με την οικονομική δυναμική να συνεχίζει να ξεχωρίζει στο Ευρωζώνη.

Ενώ η καθυστερημένη ανάκαμψη στον τουριστικό τομέα επιτρέπει στην Ελλάδα να αντισταθμίσει τους αντίθετους ανέμους ανάπτυξης σε άλλους τομείς, οι βιομηχανοποιημένες χώρες του πυρήνα της Ευρώπης διατηρούν λιγότερα περιθώρια αντιστάθμισης της γενικής οικονομικής αδυναμίας που προκαλείται από τους πληθωριστικούς αντίθετους ανέμους στην κατανάλωση και την επιβράδυνση της ζήτησης για βιομηχανικά αγαθά.

Διαβάστε ακόμη: