Η διάσημη ηθοποιός Τζέιμι Λι Κέρτις  αποκάλυψε πέρυσι ότι η 26χρονη κόρη της, Ρούμπι Γκεστ είναι τρανς, ανακοινώνοντας επίσης πως θα ιερουργήσει στον γάμο της.

Δημοσιεύοντας μια φωτογραφία της να φοράει μια μπλούζα με την σημαία των τρανς, η Τζέιμι Λι Κέρτις έγραψε: «Σήμερα είναι τα γενέθλια της τρανς κόρης μου. Είμαι περήφανη και ευγνώμων που είμαι ο γονέας ενός τρανς παιδιού και στέλνω υποστήριξη σε όλες τις τρανς οικογένειες σε όλες τις ΗΠΑ που στοχοποιούνται αυτή τη στιγμή από συντηρητικά νομοσχέδια».

Και συνέχισε: «Αυτή η χώρα βασίστηκε στην ελευθερία. Μια θεμελιωδώς απλή ιδέα πως όλοι όσοι ζουν εδώ πρέπει να είναι ελεύθεροι να ονειρεύονται και να πετυχαίνουν ελεύθερα αυτό που θέλουν. Τώρα οι πολιτικοί λένε ότι οι γονείς που παρέχουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου στα παιδιά τους είναι εγκληματίες και αξίζουν φυλάκιση. Αυτοί οι νόμοι είναι μεροληπτικοί, άδικοι και αντιαμερικανικοί. Η ελευθερία της έκφρασης περιλαμβάνει την έκφραση φύλου!».

«Ως περήφανος γονιός της τρανς κόρης μου ορκίζομαι να χρησιμοποιήσω την ελευθερία του λόγου μου και το δικαίωμα ψήφου μου για να στηρίξω το παιδί μου και όλα τα παιδιά που προσπαθούν να ζήσουν ελεύθερα όπως είναι», καταλήγει.

Η Ρούμπι Γκεστ, κόρη της Τζέιμι Λι Κέρτις, απάντησε στο tweet, τονίζοντας πόσο την έχει «στηρίξει» η μητέρα της από τότε που έκανε coming out ως τρανς.

«Η μαμά μου με στήριξε σε όλη τη διαδρομή από τότε που αποκάλυψα ότι είμαι τρανς. Την αγαπώ τόσο πολύ», είπε. «Υπάρχουν σύμμαχοι παντού για την τρανς κοινότητα. Απλά πρέπει να τους ψάξεις. Και θα σταθούμε στο πλευρό σας σε όλο τον δρόμο».

Η Τζέιμι Λι Κέρτις είπε στο AARP Magazine πώς με τον σύζυγό της, Κρίστοφερ Γκεστ «παρακολουθούσαν με θαυμασμό και περηφάνια καθώς ο γιος μας έγινε η κόρη μας,Ρούμπι» όταν έκανε coming out τον Ιούλιο του 2021.

Τζέιμι Λι Κέρτις: Είμαι περήφανη ως γονέας ενός τρανς παιδιού

Η κόρη της, που έκανε coming out ως τρανς, βοήθησε την μητέρα της να καταρρίψει, αυτό που η ηθοποιός χαρακτήρισε ως «παλιές ιδέες για το φύλο» και να συνειδητοποιήσει ότι το φύλο δεν είναι απαραίτητα καθορισμένο – είναι σε «συνεχή μεταμόρφωση».

Η Τζέιμι Λι Κέρτις αναφέρθηκε επίσης σε μια καμπάνια του κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ στην ανάρτησή της στο Instagram, η οποία στοχεύει να τιμωρήσει τους γονείς τρανς παιδιών επειδή ζήτησαν αναστολείς της εφηβείας ή ορμονοθεραπεία.

Ο Γκρεγκ Άμποτ έχει καλέσει τις υπηρεσίες για την προστασία των παιδιών να ερευνούν για «παιδική κακοποίηση» όσους γονείς επιτρέπουν στα παιδιά τους να λαμβάνουν θεραπεία επιβεβαίωσης φύλου.

Ο Τσέις Στράντζιο, δικηγόρος της Αμερικανικής Ένωσης για τις Πολιτικές Ελευθερίες είπε: «Οικογένειες σε όλο το Τέξας βρίσκονται υπό έρευνα και η θεραπεία έχει σταματήσει. Είναι καταστροφή. Προσπαθούν να σταματήσουν τα παιδιά από το να είναι τρανς – αλλά δεν μπορείτε να μας κάνετε να μην είμαστε τρανς, μπορείτε μόνο να μας κάνετε να μην ζούμε».