Η 62χρονη Τζέιμι Λι Κέρτις μίλησε για τα σύγχρονα πρότυπα ομορφιάς, σημειώνοντας σε πρόσφατη συνέντευξη ότι ανησυχεί για την «εμμονή», όπως είπε, της κοινωνίας με τις πλαστικές επεμβάσεις.

«Δοκίμασα την πλαστική χειρουργική και δε λειτούργησε. Μου προκάλεσε εξάρτηση από το Vicodin», είπε. «Είμαι εδώ και 22 χρόνια νηφάλια πλέον». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «η τρέχουσα τάση των προσθετικών και των πλαστικών καθώς και αυτή η εμμονή με το φιλτράρισμα, και τα πράγματα που κάνουμε για να προσαρμόσουμε την εμφάνισή μας στο Zoom, εξαφανίζουν γενιές ομορφιάς. Μόλις αλλάξεις το πρόσωπό σου, δεν μπορείς να το πάρεις πίσω».

 

Η Κέρτις αναφέρθηκε στον αντίκτυπο που μπορούν να έχουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην ψυχική υγεία, τονίζοντας ότι χρησιμοποιεί τις πλατφόρμες της «για να πουλήσει πράγματα και να ενισχύσει πράγματα που με ενδιαφέρουν. Τα υπόλοιπα είναι καρκίνος».

«Είναι σαν να δίνεις αλυσοπρίονο σε ένα μικρό παιδί», είπε. «Δε γνωρίζουμε τη διαχρονική τους επίδραση [των μέσων κοινωνικής δικτύωσης] σε ψυχικό, πνευματικό και σωματικό επίπεδο, σε μια γενιά νέων που βρίσκεται σε συνεχές άγχος λόγω των συγκρίσεων με άλλους».

«Όλοι εμείς που είμαστε αρκετά μεγάλοι γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι ψέματα. Όμως είναι ένας πραγματικός κίνδυνος για τους νέους».

https://twitter.com/jamieleecurtis/status/1039898345311895554?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1039898345311895554%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.marieclaire.gr%2Fcelebrities%2Fi-plastikes-ke-ta-filtra-exafanizoun-genies-omorfias-i-jamie-lee-curtis-apodomi-to-trend-tis-epochis%2F

Η 62χρονη ηθοποιός, της οποίας η νέα ταινία θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, δήλωσε πως παρά τα όσα χρόνια εργάζεται, τώρα αρχίζει να νιώθει ότι η δημιουργικότητά της είναι στην κορυφή. «Το μότο μου είναι ‘Αν όχι τωρα, πότε;’, ‘Αν όχι εγώ, ποιος;’ και έτσι δοκιμάζω τα πάντα και συνεχίζω», είπε.

Όσο για το πώς έχει καταφέρει και έχει κρατήσει τη ζωή της μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (είναι παντρεμένη από το 1984 και έχει δύο παιδιά), η ίδια λέει πως κάνει τη δουλειά της και τίποτα άλλο. «Χρησιμοποιώ τα social media μόνο για πουλάω πράγματα και για να μιλώ για όσα με ενδιαφέρουν και με νοιάζουν. Δεν διάβασα ποτέ ένα σχόλιο. Πιστεύω πως μπορώ να έχω προσωπική ζωή και να κάνω τη δουλειά μου», είπε.