Οι τίτλοι τέλους για την Jaguar F-Pace δεν θα αργήσουν να πέσουν, καθώς η παραγωγή της πρόκειται να ολοκληρωθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζουμε ότι η F-Pace ήταν το πρώτο SUV στη γκάμα της Jaguar και ένα από τα πιο επιτυχημένα της μοντέλα. Συνολικά έχουν κατασκευαστεί 328.000 F-Pace στο εργοστάσιο της μάρκας που βρίσκεται στο Σόλιχαλ της Βρετανίας. Ο κύκλος ζωής της F-Pace όμως αρχίζει να κλείνει πλέον, καθώς η Jaguar σκοπεύει το 2025 να διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Αποχαιρετά λοιπόν την F-Pace με δυο νέες εκδόσεις.

Η πρώτη ονομάζεται F-Pace 90th Anniversary Edition, ενώ στόχο έχει να τιμήσει τις εννέα δεκαετίες τεχνογνωσίας, καινοτομίας και παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης από την Jaguar. Η νέα F-Pace 90th Anniversary Edition ξεχωρίζει με το ειδικό λογότυπο που είναι τοποθετημένο στο πίσω δεξί της τμήμα.

Παράλληλα το πακέτο R-Dynamic δημιουργεί μια πιο δυναμική αμφίεση, ενώ στη φαρέτρα της υπάρχουν επίσης ζάντες με διαμαντένιο φινίρισμα, φιμέ κρύσταλλα, πανοραμική γυάλινη οροφή και τεχνολογία 3D Surround Camera.

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα με ραφές που δημιουργούν αντίθεση και αλουμινένια διακοσμητικά ένθετα.  Η εν λόγω έκδοση θα συνδυάζεται με όλη τη γκάμα (S, SE, HSE) κινητήρων της F-Pace, ενώ εξαίρεση αποτελεί μόνο η SVR. Οι εξηλεκτρισμένες προτάσεις της F-Pace περιλαμβάνουν εκτός από ήπια υβριδική έκδοση και plug-in υβριδική, η οποία προσφέρει 64 χλμ. ηλεκτρικής αυτονομίας και δυνατότητα ταχείας φόρτισης DC της μπαταρίας από 0-80% σε μόλις 30 λεπτά.

Η δεύτερη αποχαιρετιστήρια έκδοση της F-Pace είναι η SVR 575 Edition με υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα 5.0 λίτρων. Η ισχύς του αυξήθηκε κατά 25 ίππους και έτσι πλέον παράγει 575 ίππους, καθώς και 700 Nm ροπής, με αποτέλεσμα να μιλάμε για την ισχυρότερη F-Pace. Χαρακτηριστικό είναι ότι μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός 4,0 δευτ.

Σχεδιαστικά ξεχωρίζει με 22αρες ζάντες, μπροστινό προφυλακτήρα που έχει πιο επιθετική σχεδίαση, ενώ μαύρο χρώμα εντοπίζουμε στη γρίλια της μάσκας, στους αεραγωγούς του καπό και στον πίσω διαχύτη. Στα ενδότερα το λογότυπο SVR κοσμεί το τιμόνι, ενώ τα δερμάτινα καθίσματα είναι θερμαινόμενα, κλιματιζόμενα και ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα προς 14 κατευθύνσεις.

Διαβάστε ακόμη: