Για τους φανατικούς των ταινιών Rocky, η τέταρτη ταινία με τη γιγαντομαχία του Rocky Balboa και του Ivan Drago, εκτοξεύει τα επίπεδα αδρεναλίνης μας κάθε φορά που τη βλέπουμε (ας γνωρίζουμε την έκβαση του αγώνα).

Πριν από μερικές ημέρες, λοιπόν, το Rocky IV ήρθε ξανά στο προσκήνιο. Κι αυτό γιατί ο TikToker @bobbymoore44 επανέφερε στην επικαιρότητα μία ιστορία από την τελευταία σκηνή της μάχης του με τον Ivan Drago που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη μεταφορά του σε νοσοκομείο όπου έμεινε για 9 μέρες.

Η γροθιά του Drago στον Balboa

Στην τελευταία σκηνή της ταινίας έπρεπε ο Ivan Drago ή Dolph Lundgren να χτυπήσει δυνατά στο στήθος τον αντίπαλό του και ο Sylvester Stallone ζήτησε από τον Σουηδό ηθοποιό, να το κάνει όσο πιο αληθινά γινόταν. Μόνο που αυτό έγινε τόσο δυνατά που επηρεάστηκε μέχρι και η λειτουργία της καρδιάς, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ο Dolph Lundgren θεωρούνταν (και παραμένει) ως ο «άνθρωπος-ατσάλι». Ο ύψους 196 εκατοστών Σουηδός (κι όχι Ρώσος) γίγαντας ήταν ο σπουδαιότερος και ο τρομακτικότερος αντίπαλος του Rocky (κι αυτός που τον δυσκόλεψε περισσότερο από κάθε άλλον).

Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι πως ο 64χρονος σήμερα Σουηδός, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του ως χημικός μηχανικός στο MIT, μιλάει έξι γλώσσες, ενώ διαθέτει μαύρη ζώνη στο καράτε και δύο νταν στο τζούντο. Έχει πάντως τρομερό ενδιαφέρον το πώς κατάφερε να μπει σε μια τόσο μεγάλη παραγωγή, όπως αυτή του Rocky IV, χωρίς ουσιαστικά να έχει κάνει τίποτα μέχρι εκείνη τη στιγμή στην υποκριτική.

Ο χώρος του θεάματος τραβούσε περισσότερο τον Dolph, σε σχέση με αυτόν της μηχανικής κι έτσι όταν άκουσε πως ο Stallone έψαχνε έναν αντίπαλο για τη νέα του ταινία, άρχισε να τους στέλνει βίντεο και φωτογραφίες του, ώσπου τελικά κέρδισε μια θέση στις οντισιόν. Αν και αρχικά τον απέρριψαν εξαιτίας του ύψους του, τελικά οι άνθρωποι της ταινίας είδαν πως δεν τους έκανε κανένας από τους 5.000 υποψήφιους του κάστινγκ και ξαναπήραν τηλέφωνο τον Lundgren για τον ρόλο.

Η καριέρα του Σουηδού εκτινάχθηκε μετά την επιτυχία του τέταρτου Rocky. Από τότε μέχρι και σήμερα έχει πάρει μέρος σε περίπου 70 ταινίες δράσης, έχοντας στο τσεπάκι του έναν ρόλο κάθε χρόνο. Από τις πιο αξιοσημείωτες που τον είδαμε ήταν οι Αναλώσιμοι, ενώ βρίσκεται και στο καστ της τέταρτης ταινίας, της οποίας κάποια από τα γυρίσματα γίνονται στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, παραμένει σε τρομερή φυσική κατάσταση κάνοντας κάθε μέρα γυμναστική και προσέχοντας πολύ τη διατροφή του. Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό έχει παίξει και η κατά 39 χρόνια μικρότερη σύντροφός του, Emma Krokdal, η οποία είναι personal trainer και τον έχει βάλει σε αυστηρό πρόγραμμα.