Σήμερα (10/03), ο Μπενιαμίν Νετανιάχου μετέβη στη Ρώμη και το απόγευμα, είχε συνάντηση με την Πρωθυπουργό της γείτονος χώρας, Τζόρτζια Μελόνι. «Το πρώτο που θέλω να τονίσω, είναι ότι περιμένουμε τη Τζόρτζια Μελόνι στο Ισραήλ και στη συνέχεια, τους επικεφαλής των πενήντα ή εκατό μεγαλύτερων επιχειρήσεων της χώρας. Η Ιταλία είναι μία ευλογημένη χώρα για τον σχεδιασμό και την επιχειρηματικότητα, θέλουμε να μοιρασθούμε μαζί σας, την τεχνολογική μας πρόοδο», υπογράμμισε ο κ. Νετανιάχου, αμέσως μετά την συνάντηση.

Παράλληλα, ο υπογράμμισε ότι «το Ισραήλ θα ήθελε να επιταχύνει τις εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ιταλία και ολόκληρη την Ευρώπη» αλλά και να βοηθήσει την Ιταλία στη λύση του προβλήματος της λειψυδρίας.

Η κ. Μελόνι σημείωσε ότι η πατρίδα της, επιθυμεί να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να συμβάλει στη μείωση της έντασης και της βίας στην Μέση Ανατολή, ενώ, χαρακτήρισε το Ισραήλ ως «εταίρο βασικής σημασίας στη Μέση Ανατολή αλλά και σε διεθνές επίπεδο». «Γνωριζόμαστε από παλιά και υπάρχει μία σχέση αλληλοεκτίμησης», προσέθεσε.

«Πρέπει να σας πω ότι έχω εντυπωσιασθεί από την ηγεσία της Μελόνι και από τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται», σχολίασε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Διαβάστε ακόμη: