Σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της χώρας προχωρά η Ιταλία, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Μόσχα.

Η τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχατο βράδυ της Παρασκευής, έχει προκαλέσει κύμα ανησυχιών σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και στην Ιταλία. Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό, πως μετά την πολύνεκρη επίθεση, το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας της χώρας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για αύξηση των μέτρων ασφαλείας σε «ευαίσθητους στόχους», όπως συναγωγές, πρεσβείες, σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια της Ιταλίας. Μάλιστα τη Δευτέρα προγραμματίστηκε νέα συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας της χώρας για λήψη τυχόν νέων μέτρων, αν κριθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι το τρομοκρατικό χτύπημα συνέβη λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, όταν ένοπλοι με στολές παραλλαγής εισέβαλαν στο κατάμεστο Crocus City Hall, μια αίθουσα συναυλιών στο Κρασνογκόρσκ, βορειοδυτικά της Μόσχας και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο. Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, η οποία σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό στοίχησε τη ζωή σε 143 ανθρώπους.

https://twitter.com/Engineer_Alii/status/1771571818672894071?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1771571818672894071%7Ctwgr%5E5eb9431d1522df46ce36ed277f9d541a1f9a3d62%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.lifo.gr%2Fnow%2Fworld%2Fitalia-enishyei-ta-metra-asfaleias-tis-meta-tromokratiko-htypima-sti-mosha

Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Ξένοι υπήκοοι οι δράστες υποστηρίζει το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για την τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα, το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι οι τέσσερις φερόμενοι δράστες της, είναι όλοι ξένοι πολίτες και πως ερευνάται το πότε εισήλθαν στη Ρωσία και το πού είχαν ζήσει, χωρίς ωστόσο να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες ή τα ονόματά τους. Με τουλάχιστον 143 νεκρούς και πάνω από 200 τραυματίες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν στο διάγγελμά του νωρίτερα, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει συλλάβει και τους τέσσερις δράστες που εκτλέλεσαν την επίθεση, σημειώνοντας ότι κατευθύνονταν προς την Ουκρανία.

Όλες οι μέχρι στιγμής αναφορές υποδεικνύουν ότι οι συλλήψεις έγιναν στο Μπριάνσκ, μια περιοχή νοτιοδυτικά της Μόσχας με κατεύθυνση προς τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα. Στην ομιλία του, ο Πούτιν διαβεβαίωσε ότι στην ουκρανική πλευρά ετοιμάζονταν να «υποδεχθούν» τους τρομοκράτες. Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος που έχει αναλάβει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση, ανακοίνωσε σήμερα ότι τέσσερις μαχητές της πραγματοποίησαν επίθεση στον συναυλιακό χώρο Crocus City Hall σε προάστιο της Μόσχας, δημοσιεύοντας μάλιστα μία φωτογραφία τους.

Μακελειό στη Μόσχα: Τρία παιδιά μεταξύ των νεκρών, άλλα πέντε νοσηλεύονται τραυματισμένα

Διαβάστε ακόμη: