Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ διεμήνυσε σήμερα Τετάρτη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σημείωσαν επιτυχίες στην Τζενίν, την παλαιστινιακή πόλη στη βόρεια Δυτική Όχθη, αλλά ίσως χρειαστεί να πραγματοποιήσουν «μία έως δύο επιπλέον επιχειρήσεις» εκεί για να «δαμάσουν πλήρως την κατάσταση της τρομοκρατίας».

Ο Γκάλαντ δήλωσε ότι η μεγαλύτερη νίκη του ισραηλινού στρατού ήταν η καταστροφή και η απομάκρυνση της τρομοκρατικής υποδομής και τεράστιων ποσοτήτων όπλων.

Πρόσθεσε ότι «η επόμενη μεγαλύτερη νίκη του ισραηλινού στρατού ήταν να τρέψει τους τρομοκράτες της Τζενίν σε υποχώρηση και να τους κάνει να κρυφτούν, κάτι που αναιρεί την αφήγησή τους ότι είναι γενναίοι μαχητές που θα μπορούσαν πραγματικά να αμφισβητήσουν τις ισραηλινές δυνάμεις».

Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας αναγνώρισε ότι «από τη στιγμή που οι μισοί ή περισσότεροι από τους 300 τρομοκράτες στην Τζενίν κρύφτηκαν ή τράπηκαν σε φυγή, ενδέχεται να απαιτηθούν πρόσθετες επιχειρήσεις για την αντιμετώπισή τους».

Γεμάτοι ήταν από το πρωί σήμερα, Τετάρτη οι δρόμοι της Τζενίν, καθώς χιλιάδες Παλαιστίνιοι βγήκαν να προσευχηθούν για εκείνους που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ.

Δώδεκα Παλαιστίνιοι και ένας Ισραηλινός στρατιώτης έχασαν τη ζωή τους από την περασμένη Δευτέρα. Οι σοροί τους μεταφέρονται στους δρόμους, και πλήθος κόσμου ακολουθεί ενώ σύμφωνα με το BBC ορισμένοι μαχητές άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα.

Διαβάστε περισσότερα