Μια 24χρονη influencer από το TikTok, η Mahek Bukhari, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη με ελάχιστη ποινή 31 έτη και οκτώ μήνες για τη συμμετοχή της στη δολοφονία δύο ανδρών που έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από το δρόμο κατά τη διάρκεια καταδίωξης με μεγάλη ταχύτητα έξω από το Λέστερ της Αγγλίας.

Η Mahek Bukhari φυλακίστηκε μαζί με τη μητέρα της, Ansreen Bukhari, η οποία καταδικάστηκε σε ελάχιστη ποινή 26 ετών και εννέα μηνών για τη διπλή δολοφονία. Σε τρίμηνη δίκη στο δικαστήριο του Leicester Crown Court ακούστηκε ότι οι δυο τους ήταν μέλος μιας ομάδας που παρέσυρε τα θύματα σε ένα χώρο στάθμευσης Tesco τον περασμένο Φεβρουάριο, πριν τα καταδιώξει με ταχύτητες έως και 100 μίλια/ώρα.

Ο Saqib Hussain και ο Mohammed Hashim Ijazuddin, και οι δύο 21 ετών, από το Banbury του Oxfordshire, πέθαναν ακαριαία όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από το δρόμο, χτύπησε σε δέντρο και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Δείτε βίντεο:

Δύο άνδρες επίσης, ο Saqib Hussain και ο Mohammed Hashim Ijazuddin, και οι δύο 21 ετών, από το Banbury, σκοτώθηκαν άμεσα όταν το όχημά τους συγκρούστηκε με ένα δέντρο και τυλίχθηκε σε φλόγες.

Επιπλέον, ο Rekhan Karwan, 29 ετών, και ο Raees Jamal, 23, δικάστηκαν επίσης σε ισόβια φυλάκιση με τουλάχιστον 26 και 31 χρόνια αντίστοιχα. Η Natasha Akhtar, 23 ετών, καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση, ενώ ο Ameer Jamal, 28, και ο Sanaf Gulamustafa, 23 ετών, δικάστηκαν σε 14 χρόνια φυλάκιση.

Ο δικαστής Timothy Spencer KC επισήμανε ότι η επιτυχία της Mahek Bukhari στο TikTok την είχε καταστήσει υπερβολικά εγωπαθής. Ο δικαστής υπογράμμισε τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην υπόθεση, και επέκρινε την Bukhari για την απόφασή της να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο λόγω της καριέρας της ως influencer.

Στην δίκη ακούστηκε ότι ο Hussain αντέδρασε άσχημα όταν η Ansreen προσπάθησε να τερματίσει τη σχέση τους, απειλώντας να στείλει σεξουαλικά σαφείς φωτογραφίες στον σύζυγό της αν δεν του επέστρεφε 3.000 λίρες που ισχυρίστηκε ότι είχε ξοδέψει για εκείνη.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 11ης Φεβρουαρίου του περασμένου έτους, η Mahek κανόνισε να συναντήσει τον Hussain σε ένα πάρκινγκ στο Leicester με το πρόσχημα ότι θα του έδινε τα χρήματα και έφτασε ως μέλος μιας ομάδας οκτώ ατόμων. Πολλοί φορούσαν καλύμματα προσώπου και τουλάχιστον ένα άτομο έφερε όπλο.

Όταν ο Hussain και ο στενός του φίλος Ijazuddin, ο οποίος είχε προσφερθεί να τον μεταφέρει, έφτασαν στο χώρο στάθμευσης, τράπηκαν γρήγορα σε φυγή και καταδιώχθηκαν από την ομάδα με μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σημειωθεί το θανατηφόρο δυστύχημα.

Διαβάστε ακόμη: