Ο Ισίδωρος Ντογιάκος κάλεσε τους συναδέλφους του να είναι σε εγρήγορση, μιλώντας στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος. «Έλληνες εισαγγελείς, γρηγορείτε», υπογράμμισε ο κ. Ντογιάκος, απευθυνόμενος στους εισαγγελείς, ενώ, αναφέρθηκε στην επίτευξη της ταχύτητας εκδίκασης των υποθέσεων, στην ποιότητα και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης και σημείωσε ότι απαιτείται «αύξηση του βαθμού της ατομικής ευθύνης ενός εκάστου, σε όλα τα επίπεδα ανεξαιρέτως».

Ο κ. Ντογιάκος επεσήμανε, επίσης, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, ότι «οι έρευνες θα προχωρήσουν χθες, με τα δεδομένα και στοιχεία που υπάρχουν» και οι εισαγγελικές αρχές θα κάνουν το καλύτερο δυνατό στο συντομότερο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στις «τηλεδίκες», τους δικηγόρους των «τηλεπαραθύρων», λέγοντας ότι «ο αγώνας είναι άνισος, όχι όμως χαμένος».

Οι «μάχες» μεταξύ «τηλεοπτικών δικών» και τεκμηρίου αθωότητας καθημερινές. Αντιπαρατίθενται καθημερινά η υπερβολή με το μέτρο, η ψυχραιμία με την ένταση, η άγνοια με τη γνώση, η εντιμότητα με τη σκοπιμότητα, είπε. Παρών στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης ήταν ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, που εντόπισε πως «δεν χωρά αμφιβολία ότι ο ρόλος του εισαγγελέα είναι κομβικός, όχι μονάχα στο πλαίσιο της ποινικής διαδικασίας, αλλά και το συνολικό οικοδόμημα της Δικαιοσύνης».

«Η Δικαιοσύνη, παρά τις δυσκολίες, τα τελευταία τρία χρόνια μετασχηματίζεται ριζικά και αποτελεσματικά, με την ποιότητα των δικαστικών υπηρεσιών να αναβαθμίζεται μέσω της ψηφιοποίησης και των θεσμικών παρεμβάσεων (π.χ. Δικαστική Αστυνομία), τις υποδομές να βελτιώνονται (κατασκευάζονται μετά από χρόνια νέα δικαστικά μέγαρα ανά τη χώρα) και τα ανθρώπινα δικαιώματα να θωρακίζονται, έτι περαιτέρω. Η Δικαιοσύνη ενισχύεται και ουσιαστικά, με μεταρρυθμίσεις και τροποποιήσεις που εδραιώνουν την ασφάλεια και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Αυτή η προσπάθεια συνεχίζεται αμείωτα», ολοκλήρωσε.

Διαβάστε ακόμη: