search

MAIN STREET

Ισχυρές απώλειες στην προσυνεδριακή διαπραγμάτευση της Wall Street

Εν τω μεταξύ υπάρχουν options δεικτών συνολικής αξίας $2,6τρισ. που λήγουν.

Wall Street: Βαριές απώλειες για τους δείκτες – Σε υψηλό 16 ετών το αμερικανικό 10ετές

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών κινούνται χαμηλότερα το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να εγκαταλείπουν τις μετοχές στο τέλος του έτους υπό τους φόβους ότι η ύφεση είναι μπροστά λόγω της αδιάκοπης αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που συνδέονται με τον βιομηχανικό μέσο όρο Dow jones έχασαν 358 μονάδες ή 1,07%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 έχασαν 1,01% και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq 100 υποχώρησαν 0,56%.

Οι μετοχές που θα πλήττονται άμεσα από ενδεχόμενη ύφεση υποχώρησαν στις premarket συναλλαγές την Παρασκευή, με τις μετοχές της GM και Caterpillar έκαστες πάνω από 1%.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές του Olive Garden-μητρικής Darden Restaurants σημείωσε ελαφρά άνοδο μετά την δημοσίευση των οικονομικών της αποτελεσμάτων σημειώνοντας κέρδη στη χρήση που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Οι απώλειες έρχονται σε συνέχεια μιας δύσκολης μέρας για τις αγορές

Ο Dow υποχώρησε 764,13 μονάδες, ή 2,25%, την Πέμπτη για τη χειρότερη ημερήσια επίδοσή του από τον Σεπτέμβριο.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite υποχώρησαν 2,49% και 3,23% αντίστοιχα.

Η απογοητευτική έκθεση λιανικών πωλήσεων της Πέμπτης υποκίνησε τους φόβους των επενδυτών ότι οι καταναλωτικές δαπάνες επιβραδύνονται εν μέσω αυξανόμενου πληθωρισμού, ένδειξη ότι η οικονομία αποδυναμώνεται.

Με αυτές τις τελευταίες μειώσεις, οι δείκτες είναι έτοιμοι να σημειώσουν απώλειες για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα. Ο S&P 500 έχει έκπτωση 1% για την εβδομάδα και 4,5% για τον μήνα Δεκέμβριο, καθώς οι ελπίδες για ένα ράλι στο τέλος του έτους σβήνουν.

Οι συναλλαγές θα μπορούσαν να είναι ιδιαίτερα ασταθείς την Παρασκευή με ένα μεγάλο αριθμό συμβολαίων options να λήγει.

Υπάρχουν options δεικτών συνολικής αξίας $2,6τρισ. που λήγουν, το υψηλότερο ποσό «σε σχέση με το μέγεθος της αγοράς μετοχών σε σχεδόν δύο χρόνια», σύμφωνα με την Goldman Sachs.