search

MAIN STREET

Γενναίο sell off στη Wall Street με τον Dow να κλείνει χαμηλότερα κατά 700 μονάδες

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 763,54 μονάδες, ή 2,25%, στη χειρότερη ημέρα του από τον Σεπτέμβριο.

Wall Street: Ήρθε η ώρα της διόρθωσης

Οι αμερικανικές μετοχές υποχώρησαν απότομα την Πέμπτη, αφού νέα στοιχεία έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο τον Νοέμβριο, αυξάνοντας τους φόβους ότι οι ανελέητες αυξήσεις των επιτοκίων της Federal Reserve οδηγούν την οικονομία σε ύφεση.

Η χειρότερη ημέρα από τον Σεπτέμβριο

Ο Dow Jones Industrial Average υποχώρησε 763,54 μονάδες, ή 2,25%, στη χειρότερη ημέρα του από τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ελπίδες για ράλι στο τέλος του έτους μειώθηκαν.

Ο S&P 500 υποχώρησε 2,48% ανεβάζοντας την πτώση του για τον Δεκέμβριο σε περίπου 4,5%.

Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 3% καθώς ο βαρύς τεχνολογικός δείκτης επέκτεινε τις απώλειές του το 2022 σε περισσότερο από 31%.

Το sell-off ήταν ευρείας βάσης με μόνο 14 μετοχές στον S&P 500 να διαπραγματεύονται σε θετικό έδαφος.

Οι μετοχές τεχνολογίας μεγάλης κεφαλαιοποίησης υποχώρησαν, με τις μετοχές της Apple και Alphabet σημείωσαν πτώση άνω του 4% και οι μετοχές της Microsoft και Amazon κυμάνθηκαν χαμηλότερα κατά περισσότερο από 3%.

Οι μετοχές του Netflix υποχώρησαν περισσότερο από 9% μετά από μια αναφορά της Digiday ότι η εταιρεία προσφέρεται να επιστρέψει χρήματα στους διαφημιστές αφού χάσει τους στόχους τηλεθέασης.

Η απογοητευτική έκθεση λιανικών πωλήσεων έδειξε ότι ο πληθωρισμός επηρεάζει τους καταναλωτές.

Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,6% τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το Υπουργείο Εμπορίου.

Η πώληση ξεκίνησε την Τετάρτη στον απόηχο της τελευταίας αύξησης από τη Fed στο επιτόκιο δανεισμού (overnight). Η κεντρική τράπεζα είπε επίσης ότι θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια μέχρι το 2023 και προέβλεψε το επιτόκιο των κεφαλαίων της να κορυφωθεί σε υψηλότερο από το αναμενόμενο 5,1%.

Με την αύξηση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα της Τετάρτης, το στοχευόμενο εύρος τιμών είναι επί του παρόντος 4,25% έως 4,5%, το υψηλότερο των τελευταίων 15 ετών.

«Η αντίδραση της αγοράς μετοχών επηρεάζει τώρα την ύφεση και απορρίπτει την πιθανότητα μιας «ήπιας» προσγείωσης που αναφέρθηκε πρόσφατα από τον Powell στο Brookings Institution», ανέφερε την Πέμπτη ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial.

Διαβάστε ακόμη: