Ηρθαν και οι μεσίτες στεγαστικών δανείων….που αναλαμβάνουν να κάνουν τη δουλειά των τραπεζών στις χορηγήσεις νέων δανείων.

Προς το παρόν στην Ελλάδα δραστηριοποιείται μόνο μία εταιρεία, που μάλιστα έλαβε άδεια και από την Τράπεζα της Ελλάδος για διαμεσολάβηση στην έκδοση στεγαστικού δανείου, η IMS – Individual Mortgage Solutions.

Τώρα που το δίκτυο των τραπεζών «στερεύει» από εργαζόμενους και οι περισσότερες υπηρεσίες και συναλλαγές είναι πλέον Digital, η IMS μπαίνει στο παιχνίδι και είναι σήμερα ο μοναδικός μεσίτης πιστώσεων στη χώρα, που συνεργάζεται με τις τράπεζες Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha και Optima για την έκδοση στεγαστικού δανείου, και η αμοιβή της ως μεσίτη βαρύνει αποκλειστικά και μόνο την τράπεζα.

Με δύο λόγια: Φέρτε πελάτες και θα πληρωθείτε.

«Απλοποιούμε τη χρονοβόρα και πολύπλοκη γραφειοκρατική διαδικασία έκδοσης στεγαστικού δανείου, παρουσιάζοντας και αναλύοντας αμερόληπτα όλες τις διαθέσιμες επιλογές.

Έτσι, οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι επιλέγουν την πλέον συμφέρουσα λύση χρηματοδότησης.

Βασικό μας στόχος είναι η αναβάθμιση του τρόπου εκταμίευσης των δανείων ελαχιστοποιώντας τη φυσική παρουσία στα υποκαταστήματα τραπεζών», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες σε σχετική εκδήλωση για την παρουσιαση της εταιρείας, ο κ. Κυριάκος Καμπούρης, Partner στην IMS.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία το 10% των στεγαστικών που εκταμιεύθηκαν στην Ελλάδα έγινε με τη συνδρομή της και στόχος της είναι να αυξήσει το ποσοστό της στο 15%.

Μάλιστα όπως αναφέρθηκε, έχει άνω του 90% εγκρισιμότητα στις υποθέσεις που προωθεί και έχει εκταμιεύσει περισσότερα από 3.000 δάνεια μέσα στα τελευταία 7 χρόνια.

Το πρώτο τετράμηνο του 2021, οι εκταμιεύσεις σε στεγαστικά δάνεια άγγιξαν συνολικά τα 184 εκατομμύρια ευρώ.

Την αντίστοιχη περίοδο του 2022 έφτασαν τα 348 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Η IMS διαμεσολάβησε για τα 34 εκατομμύρια ευρώ εξ’ αυτών.

Τι προσφέρει λοιπόν ο μεσίτης στεγαστικών δανείων IMS στον πελάτη, χωρίς αυτός να έχει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση:

  • Λεπτομερή ενημέρωση για τα προϊόντα και το πιθανό ρίσκο
  • Πλήρη ενημέρωση σχετικά με κάθε νομική υποχρέωση και τεχνική λεπτομέρεια στο δανειολήπτη
  • Ρόλο Συμβούλου σε ζητήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας (τεχνικά, νομικά κ.ά.)
  • Προσωποποιημένη εξυπηρέτηση
  • Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και διευρυμένο ωράριο
  • Μείωση του χρόνου της διαδικασίας έως την εκταμίευση του δανείου
  • Την καλύτερη δυνατή επιλογή, αποτυπώνοντας με ακρίβεια προς το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το προφίλ του πελάτη, προτού κατατεθεί η αίτηση δανείου
  • Ευρεία γκάμα προϊόντων βασισμένη στις ανάγκες του εκάστοτε πελάτη και στην πιστοληπτική του ικανότητα.

Η IMS έχει στόχο για το 2022 να πετύχει εκταμιεύσεις ύψους 120 εκατ. ευρώ. Και μέσα στην επόμενη πενταετία, το όραμα της είναι να φτάσει το 15% των εκταμιεύσεων της αγοράς. Για το λόγο αυτό επενδύει σε τεχνολογία και έμπειρα στελέχη.