Ο στόχος για τις τράπεζες το 2022 είναι και η πλήρης αναδιάταξη του δικτύου καταστημάτων, με περιορισμό του αριθμού τους, που οδηγεί και σε στοχευμένες αποχωρήσεις εργαζομένων.

Για τους τραπεζίτες το ιδανικό μέγεθος του δικτύου δεν πρέπει να αριθμεί περισσότερα από 250 καταστήματα.

Ωστόσο, αυτός ο περιορισμός θα συνοδευτεί αναπόφευκτα και από νέες αποχωρήσεις προσωπικού, μέσα από τα νέα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, τα οποία θα έχουν «ονοματεπώνυμο», καθώς θα απευθύνονται σε εκείνους τους εργαζόμενους που υπηρετούν σε καταστήματα τα οποία θα κλείσουν.

Σε γενικές γραμμές μέσα στο 2022 οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα κλείσουν περί τα 80 με 85 καταστήματα.

Και ταυτόχρονα εξελίσσουν το δίκτυό τους, με τα καταστήματα να μετατρέπονται σε συμβουλευτικά κέντρα εξυπηρέτησης της πελατείας, με τον ρόλο των τραπεζοϋπαλλήλων να εξελίσσεται σε ό,τι αφορά την επικοινωνία με τους πελάτες σε ό,τι αφορά την πώληση προϊόντων και την επιλογή τους ανάλογα με το προφίλ του κάθε πελάτη. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια –αρχής γενομένης από το 2015 με την επιβολή των capital controls– μία σειρά τραπεζικών συναλλαγών που πραγματοποιούνταν στα τραπεζικά γκισέ πλέον έχουν μεταφερθεί στα εναλλακτικά δίκτυα.

Ενώ δεν πρέπει να παραγνωριστεί το γεγονός ότι από τον Μάρτιο του 2020 –τα δύο τελευταία χρόνια δηλαδή- οι τράπεζες εφαρμόζουν σε ποσοστό πάνω από 40% τηλεργασία και παράλληλα έχουν εκπαιδεύσει– στο μέτρο του δυνατού και κατευθύνει την πελατεία τους προς τα εναλλακτικά δίκτυα, μέσω των οποίων πραγματοποιείται πλέον σχεδόν το 90% των καθημερινών συναλλαγών.

Την ίδια ώρα, η κορυφαία συνδικαλιστική παράταξη των τραπεζοϋπαλλήλων η ΟΤΟΕ ετοιμάζεται να διαπραγματευθεί με τις τραπεζικές διοικήσεις τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας.

Το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων, τα στοχευμένα προγράμματα εθελουσίας για την αποχώρηση του προσωπικού, αλλά και το νέο πλαίσιο για τη ρύθμιση της τηλεργασίας, ώστε να «θωρακιστούν» τα δικαιώματα και οι ώρες εργασίας, είναι τα θέματα που «καίνε» περισσότερο τα σωματεία των εργαζομένων.

Και καθώς οι συνθήκες αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, η διαπραγμάτευση για αυξήσεις έρχεται σε δεύτερο πλάνο, με τους συνδικαλιστές να προσπαθούν να βρουν τα νέα «πατήματα» μέσα στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται και τους αποδυναμώνει σε σημαντικό βαθμό.

Η συρρίκνωση του δικτύου ξεκίνησε εδώ και μία δεκαετία, μαζί με την είσοδο της χώρας στα μνημόνια. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι το 2010 το δίκτυο των 19 τραπεζών που δραστηριοποιούνταν στην ελληνική αγορά, αριθμούσε 4.000 καταστήματα και απασχολούσαν 64.000 εργαζόμενους.

Στο τέλος του 2020 ο αριθμός των καταστημάτων στις τράπεζες είχε μειωθεί στα 1.620 και ο αριθμός των εργαζομένων στις 32.000.

Οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται σε παγκόσμιο επίπεδο –και που επιταχύνθηκαν λόγω της πανδημικής κρίσης–, επιβάλλει νέο τρόπο λειτουργίας των τραπεζών. Με το σύνολο σχεδόν των συναλλαγών να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά. Η ψηφιοποίηση και η ανάπτυξη των συναλλαγών μέσα από τα εναλλακτικά δίκτυα, οδηγούν μαθηματικά σε μικρότερο και πιο ευέλικτο σε επίπεδο εξυπηρέτησης δίκτυο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι ελληνικές τράπεζες, η πελατεία μπορεί να εξυπηρετηθεί με βέλτιστο τρόπο μέσα από δίκτυο 250 καταστημάτων.

Αυτό σημαίνει ότι οι τέσσερις συστημικές τράπεζες θα περιορίσουν το δίκτυό τους κατά 450-500 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2024. Δηλαδή, το δίκτυο θα αριθμεί 1.000-1.100 καταστήματα, πολιτική που θα φέρει και ανάλογη μείωση στον αριθμό των εργαζομένων.

Βέβαια, από την πλευρά τους οι συνδικαλιστές χαρακτηρίζουν «εφιάλτη» τη διαρκή συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων των τραπεζών, καθώς μέσα στο έτος και οι τέσσερις συστημικές θα κλείσουν τουλάχιστον 20 καταστήματα εκάστη.

Αφυπνίστηκαν οι ελληνικές τράπεζες λόγω επιτοκίων και της σχέσης τιμής/αξίας

Τράπεζες – Ετοιμάζονται για σκληρή διαπραγμάτευση

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των τραπεζοϋπαλλήλων ετοιμάζονται για μία σκληρή διαπραγμάτευση με τις τραπεζικές διοικήσεις με κυρίαρχο διακύβευμα την διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Οι συζητήσεις ανάμεσα σε ΟΤΟΕ και τράπεζες αναμένεται να ξεκινήσουν τις επόμενες μέρες και τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα της Ομοσπονδίας των Ομοσπονδία είναι 10 και συγκεκριμένα:

1) Ρήτρα προστασίας της απασχόλησης.

2) Ανάκτηση απωλειών, αποκατάσταση του Ενιαίου Κλαδικού Μισθολογίου και κάλυψη των αναμενόμενων απωλειών των εργαζομένων από τον πληθωρισμό.

3) Κλαδική Επιτροπή Ενημέρωσης και Διαβούλευσης για την τηλεργασία και τις νέες ψηφιακές εφαρμογές.

4) Ρυθμίσεις για καθολική και αποτελεσματική εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση των εργαζομένων του κλάδου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες της ψηφιακής εποχής.

5) Ρυθμίσεις για την τηλεργασία. Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν ζητήματα ίσης μεταχείρισης, πλήρους κάλυψης του λειτουργικού κόστους για τον εργαζόμενο, διασφάλισης του χρόνου εργασίας, εξισορρόπησης εργασιακού και ιδιωτικού χρόνου και γενικότερα διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων, τα οποία αναδείχθηκαν από τις μέχρι σήμερα εφαρμογές της τηλεργασίας.

6) Εξωτερικές αναθέσεις εργασιών. Οι τραπεζοϋπάλληλοι ζητούν να εκλείψουν πρακτικές είτε μέσω δανεισμού εργαζομένων είτε με την ανάθεση υπεργολαβιών, για την κάλυψη παγίων και διαρκών αναγκών των τραπεζών.

7) Ρυθμίσεις κοινωνικής μέριμνας – στεγαστικά δάνεια. Θα ζητηθεί η διατήρηση των ρυθμίσεων που ισχύουν για τα στεγαστικά δάνεια των εργαζομένων του κλάδου και κατά τη διάρκεια της νέας ΣΣΕ.

8) Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στα Δ.Σ. των Τραπεζών, σύμφωνα και με την κρατούσα εταιρική πρακτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

9) Βελτίωση διατάξεων για τις άδειες με αποδοχές, με έμφαση στην προστασία της οικογένειας, της μητρότητας και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

10) Βελτίωση ειδικών παροχών, καθώς και οικονομική ενίσχυση από τις τράπεζες ερευνητικών – επιμορφωτικών, πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τους εργαζόμενους του κλάδου.