Μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε εχθές βράδυ σε ξενοδοχείο στην ιρλανδική κομητεία Γκόλγουεϊ, το οποίο επρόκειτο αυτήν την εβδομάδα να φιλοξενήσει 70 αιτούντες άσυλο, με την τοπική αστυνομία να επιβεβαιώνει σήμερα ότι έχει ξεκινήσει έρευνες για εμπρησμό.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail, η φωτιά ξέσπασε περίπου στις 11.35 το βράδυ στο κομψό ξενοδοχείο του 19ου αιώνα που παρέμενε τα τελευταία χρόνια εκτός λειτουργίας.

Λίγες ώρες νωρίτερα, διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Ross Lake House Hotel, μπλοκάροντας την είσοδό του, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την στέγαση αιτούντων άσυλο στις εγκαταστάσεις του.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, κανείς δεν βρισκόταν στο εσωτερικό του κτιρίου όταν ξέσπασε η φωτιά, η οποία τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από την πυροσβεστική υπηρεσία. Σήμερα οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου πρόκειται να εξεταστούν από ομάδα εμπειρογνωμόνων, προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς. Υπενθυμίζεται ότι περίπου έναν μήνα πριν είχαν ξεσπάσει εκτεταμένες ταραχές στο Δουβλίνο, μετά από μια επίθεση με μαχαίρι που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών παιδιών και μιας γυναίκας.

Αβάσιμες φήμες για την εθνικότητα του δράστη που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο είχαν ως αποτέλεσμα να ξεχυθούν στους δρόμους ταραχοποιά στοιχεία με ακροδεξιά ιδεολογία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν άγριες συγκρούσεις με αστυνομικούς, πυρπολήσεις λεωφορείων και ξυλοδαρμοί πολιτών.

Διαβάστε ακόμη: