Τους σκοπούς δυο νεαρών Ελλήνων που κυκλοφορούσαν οπλισμένοι με το όχημα στο οποίο επέβαιναν διερευνούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά τη σύλληψή τους από άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, στην περιοχή του Ηρακλείου.

Οι μοτοσικλετιστές της Αστυνομίας εντόπισαν το όχημα που θεώρησαν ότι κινείτο ύποπτα και το σταμάτησαν για έλεγχο. Κατά την έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, βρήκαν στο ντουλαπάκι του συνοδηγού και στο τσαντάκι ώμου που είχε μαζί του ο ένας από τους δύο 19χρονους επιβάτες δυο αεροβόλα πιστόλια και δυο γεμιστήρες που περιείχαν μεταλλικά σφαιρίδια.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και οι δυο νεαροί συνελήφθησαν και προσήχθησαν στην Ασφάλεια για προανάκριση που ερευνά αν εμπλέκονται σε άλλες παρανομίες. Στη συνέχεια, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Είχε πάνω του μαχαίρι Karambit
Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων που διενεργούσαν αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. σε μια περιοχή της Κεντρικής Κέρκυρας, υποβλήθηκε σε σωματική έρευνα ένας Έλληνας και στην κατοχή του βρέθηκε ένα μαχαίρι τύπου Karambit με λάμα μήκους δέκα εκατοστών. Ο δράστης συνελήφθη και, μετά την προανάκριση που διενεργήθηκε από το αστυνομικό τμήμα Παλαιοκαστριτών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας που του άσκησε δίωξη για παράνομη οπλοκατοχή.

Διαβάστε ακόμη: