Σε κατάσταση αμόκ φέρεται να άρπαξε το οικιακό μαχαίρι ο 36χρονος και να επιτέθηκε στην αρραβωνιαστικιά του το βράδυ της Κυριακής, στην περιοχή Κορώνη Μαγαρά στο Ηράκλειο, πριν στραφεί ενάντια στον ίδιο του τον εαυτό.

Αυτό προκύπτει από τα όσα η ίδια η κοπέλα έχει καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου που ερευνούν την υπόθεση.

Ηράκλειο: Τι είπε το 36χρονο θύμα στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν αστυνομικές πηγές στην ΕΡΤ, η κοπέλα είπε ότι δεν είχε προηγηθεί καβγάς και πως ο 36χρονος αρραβωνιαστικός της αντέδρασε σαν να βρέθηκε ξαφνικά σε αμόκ και άρχισε να την χτυπά. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δέχθηκε 7 μαχαιριές στον θώρακα, την πλάτη και τα χέρια πριν καταφέρει να ξεφύγει και να βγει στο δρόμο, ζητώντας βοήθεια.

Ο 36χρονος την ίδια στιγμή έστρεψε το μαχαίρι στον εαυτό του και πρόλαβε να το καρφώσει δύο φορές στην κοιλιακή του χώρα πριν ο πατέρας του τον σταματήσει, δεχόμενος και ο ίδιος ελαφρά χτυπήματα στα χέρια, για τα οποία δέχθηκε στη συνέχεια πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκαν θύτης και θύμα.

Ηράκλειο: Εκτός κινδύνου η 36χρονη

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, η κατάσταση της υγείας της 36χρονης είναι σταθερή και το πιθανότερο είναι η γυναίκα να βγει σήμερα από την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είχε αιμοπνευμοθώρακα, τοποθετήθηκε σωλήνας παροχέτευσης θώρακας και για λόγους περισσότερο προληπτικούς μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ, όπου και νοσηλεύεται μέχρι τώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «είναι σταθερή, δεν έχει ανάγκη ούτε από μηχανική υποστήριξη, ούτε από ιδιαίτερη φαρμακευτική αγωγή».

Η κατάσταση του 36χρονου δράστη, είναι επίσης σταθερή και σύμφωνα με τον κ. Χαλκιαδάκη, «έχει υποβληθεί σε ερευνητική λαπαροτομία, ευτυχώς δεν φέρει σπουδαίες κακώσεις στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται σε δωμάτιο της χειρουργικής κλινικής». Ερωτηθείς αν έχει υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση απάντησε: «Ό,τι εξέταση έπρεπε να γίνει έχει γίνει».

Ηράκλειο: Σιωπά ο δράστης

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο 36χρονος έχει ήδη κληθεί να απολογηθεί προανακριτικά, ωστόσο, δεν είπε το παραμικρό στους αστυνομικούς, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της σιωπής.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και ενδοοικογενειακή βία. Η δικογραφία σήμερα θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου και ακολούθως θα απαγγελθούν σε βάρος του κατηγορίες από τον εισαγγελέα, για τις οποίες θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην ανακρίτρια.

Διαβάστε ακόμη: