Τα ιπτάμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (eVTOL) ετοιμάζονται για τον πρώτο τους αγώνα και η Airspeed που τα εξελίσσει έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη επίσημη κόντρα στην ιστορία.

Με τους τροχούς να δίνουν τη θέση τους σε έλικες, οι αγώνες των αυτοκινήτων μεταφέρονται σιγά-σιγά από το έδαφος στον αέρα. Ακούγεται σαν σενάριο επιστημονικής για πολλούς από εμάς, ωστόσο η πρώτη επίσημη σειρά αγώνων στον κόσμο βρίσκεται ήδη στα σκαριά και ετοιμάζεται για τη χρονιά που μας έρχεται.

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται η Airspeeder και υπεύθυνη για την εξέλιξη των ιπτάμενων αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιηθούν στους αγώνες είναι η Alauda Aeronautics, τα οποία και θα προμηθεύσει στις 10 ομάδες που θα συμμετέχουν στη μίνι σειρά του 2022. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και το video που μπορείτε να παρακολουθήσετε παρακάτω με την πρώτη ιστορική κόντρα μεταξύ ιπτάμενων αυτοκινήτων για να θερμάνει το ενδιαφέρον του κοινού καθώς κινούμαστε προς το τέλος του 2021.

Η κόντρα πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο που θα γίνουν και οι πρώτοι αγώνες μεταξύ ιπτάμενων αυτοκινήτων, με τους πιλότους να απουσιάζουν από το cokcpit και τον χειρισμό τους να γίνεται απομακρυσμένα. Ο λόγος γι’ αυτό βρίσκεται στο ότι η Airspeeder θέλει να είναι απολύτως σίγουρη για την ασφάλεια που προσφέρουν τα eVTOL στους πιλότους της, όταν με το καλό βρεθούν και αυτοί στη φυσική τους θέση. Σε αυτή τη φάση η απόκτηση εμπειρίας και η επίλυση των όποιων προβλημάτων προκύψουν έχει και την απόλυτη προτεραιότητα.

Το πρόγραμμα του «κυπέλλου» δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν αλλά και των αγώνων που θα περιοριστούν αρχικά στους τρεις. Οι πίστες θα είναι φυσικά εικονικές και τα όρια τους θα επικοινωνούνται ασύρματα σε χειριστές και αυτοκίνητα.

Μέχρι την ανακοίνωση του προγράμματος των αγώνων της Airspeed ας ρίξουμε μαζί μια ματιά στην πρώτη επίσημη κόντρα ιπτάμενων αυτοκινήτων στην ιστορία.