Το πρώτο ιπτάμενο ταξί παρουσίασε η Airbus. Με αυτονομία 80 χιλιομέτρων και ταχύτητα πτήσης 120 χλμ./ώρα, το νέο ιπτάμενο ταξί φιλοδοξεί να φέρει την «επανάσταση» στις αστικές μετακινήσεις.

Η Airbus παρουσίασε το πρώτο ιπτάμενο ταξί

Την στιγμή που οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα ιπτάμενα αυτοκίνητα εξακολουθούν να ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, η Airbus αποκάλυψε το πρώτο ιπτάμενο ταξί της ιστορίας της.

Ο λόγος για το «CityAirbus», το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση μετακίνησης, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να… επιχειρεί στα «μεγαλύτερα αστικά κέντρα του πλανήτη», εκεί δηλαδή που εντοπίζεται και το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

 

Airbus: Παρουσίασε το πρώτο ιπτάμενο ταξί (ΦΩΤΟ)

Το πρώτο ιπτάμενο ταξί που δημιούργησε η Airbus έχει την ικανότητα να καλύπτει αποστάσεις 80 χιλιομέτρων με μέγιστη ταχύτητα 120 χλμ./ώρα.

Ένα ταξίδι από το Μανχάταν της Νέας Υόρκης στο Μπρούκλιν, για παράδειγμα, δεν θα διαρκεί περισσότερο από λίγα λεπτά.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του «CityAirbus» είναι ο εξαιρετικά χαμηλός θόρυβος που παράγουν οι ηλεκτροκινητήρες τους, ο οποίος δεν ξεπερνά τα 65 db κατά τη διάρκεια της πτήσης και τα 70 db κατά τη φάση της προσγείωσης.

Μέχρι στιγμής, το υπό κλίμακα CityAirbus έχει ολοκληρώσει 1.000 χιλιόμετρα δοκιμαστικών πτήσεων, ωστόσο, θα χρειαστεί να περιμένουμε έως και το 2023 ώστε να δούμε την πρώτη πτήση σε πραγματικές συνθήκες του πρωτότυπου -για την ώρα- ιπτάμενου ταξί της Airbus.

Airbus: Παρουσίασε το πρώτο ιπτάμενο ταξί (ΦΩΤΟ)

Σε ό,τι αφορά την παραγωγή του, οι απαραίτητες εγκρίσεις ώστε το CityAirbus να μπορεί να ίπταται στους αιθέρες των αστικών κέντρων του πλανήτη αναμένεται να δοθούν το 2025, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της ίδιας της Airbus.

Το αεροσκάφος έχει χώρο για τέσσερις επιβάτες και τροφοδοτείται από ένα μοναδικό σύστημα πρόωσης που διαθέτει οκτώ έλικες.