Ήπια άνοδο καταγράφουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές του κλάδου εξόρυξης να ηγούνται των κερδών, λόγω των υψηλότερων τιμών των μετάλλων, ενώ η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche οδηγεί σε άνοδο τις μετοχές του τομέα της υγείας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κέρδιζε 0,4%. Οι μετοχές της εξόρυξης σημείωναν άνοδο 0,9%, καθώς οι τιμές των περισσότερων βασικών μετάλλων είχαν ανοδική τάση. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX ενισχύεται 0,3% στις 15.751 μονάδες, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,3% στις 7.291 μονάδες.

Η Roche σημείωσε άλμα 3,1%, αφού η ελβετική φαρμακοβιομηχανία δήλωσε ότι έλαβε γνώση μιας ακούσιας αποκάλυψης σε μια μελέτη της νέας ανοσοθεραπείας της για ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα που χρησιμοποιεί μια πειραματική κατηγορία φαρμάκων γνωστή ως αντι-TIGIT.

Οι επενδυτές θα εξετάσουν τα στοιχεία για τον Δείκτη Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της Ευρωζώνης για τον μήνα Αύγουστο, που αναμένονται αργότερα εντός της ημέρας, προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση της οικονομίας.  Ξεχωριστά, οι δείκτες PMI από τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία βρίσκονται επίσης στο ραντάρ των επενδυτών.

Μεταξύ των επιμέρους μετοχών, η Societe Generale σημείωσε άνοδο 2,0% μετά την αναβάθμιση της γαλλικής τράπεζας από τη Morgan Stanley σε “overweight” από “equal-weight”.

Διαβάστε ακόμη: