Με το iPhone 14 να έχει πληγωθεί σημαντικά από το μειωμένο εργατικό δυναμικό, η Foxconn αποφάσισε να το τετραπλασιάσει. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, σχεδόν το 95% της παραγωγής iPhone γίνεται στην Ινδία και η πανδημία δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα από τη στιγμή που η Apple είναι τόσο εξαρτημένη από τα εκεί εργοστάσια της Foxconn. Για την ακρίβεια, το 80% των iPhone παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Zhengzhou, το οποίο και κλείνει για άλλη μια φορά για να εφαρμοστεί η κρατική τακτική για «μηδενικό COVID».

Η Apple έχει τονίσει πως και φέτος τα πράγματα δεν θα πάνε ιδανικά και η επίτευξη στόχων παραγωγής λογικά θα πέσει έξω, αφού το εργοστάσιο υπολειτουργεί. Όπως αναφέρουν πηγές του Reuters, η Foxconn εξέφρασε την πρόθεση να τετραπλασιάσει το εργατικό δυναμικό του από τα 17.000 στα 70.000 άτομα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία θέλει να ενισχύσει τη γραμμή παραγωγής, έτσι ώστε μέχρι να εξαφανιστεί ο COVID ή η ανθρωπότητα βρει ένα τρόπο να μην της δημιουργεί παραπάνω άγχη από αυτά ενός απλού ιού, να μπορούν να καλυφθούν οποιαδήποτε διαστήματα που βγαίνουν εκτός λειτουργίας οι μηχανές.

Η Apple έχει ήδη κάνει κινήσεις απεξάρτησης από την αγορά της Κίνας, έχοντας βάλει ως στόχο την παραγωγή του 25% των iPhone να μεταφερθεί στην αγορά της Ινδίας έως και το 2025. Εκεί, έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται iPhone 14 και στην επόμενη χρονιά, η παραγωγή του iPhone 15 θα ξεκινήσει ταυτόχρονα και στις δύο χώρες (και στις δύο εγκαταστάσεις). Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την Apple είναι πως τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max κατασκευάζονται/συναρμολογούνται μόνο στο εργοστάσιο της Zhengzhou, οπότε κάθε πρόβλημα στη λειτουργία του έχει άμεση επίπτωση κυρίως σε αυτά τα μοντέλα.