Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft δηλώνει “θετικός” για την αγορά της Ασίας, ιδιαίτερα την Κίνα και την Ινδία, καθώς ο τεχνολογικός κολοσσός σχεδιάζει να δημιουργήσει περισσότερα κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο.
“Είμαστε πολύ, πολύ θετικοί για το τι συμβαίνει στην Ασία», δήλωσε ο Satya Nadella, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, στον Tanvir Gill του CNBC σε συνέντευξή του την Πέμπτη, προσθέτοντας ότι η εταιρεία επενδύει σε τουλάχιστον 11 περιοχές. «Είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι σε όλες αυτές τις χώρες και στην Κίνα επίσης. Σήμερα, εργαζόμαστε κυρίως για την υποστήριξη πολυεθνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Κίνα και πολυεθνικών εταιρειών εκτός Κίνας». Ο ίδιος πρόσθεσε επίσης ότι η Ινδία υπήρξε μια «μαζική αγορά ανάπτυξης» μετά την έξοδο από την πανδημία.
Υπηρεσίες cloud
«Η παρουσία της Microsoft στην Ινδία αφορούσε κυρίως σε πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ινδία. Αλλά προς το παρόν, έχει αλλάξει εντελώς», είπε. «Είναι το αντίστροφο όπου αυτές οι εταιρείες που καινοτομούν στην Ινδία, είτε πρόκειται για μεγάλους μεγάλους ομίλους είτε για νέες νεοφυείς επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν όλες την τεχνολογία [τεχνητής νοημοσύνης] cloud για να μπορέσουν να καινοτομήσουν και να δημιουργήσουν υπηρεσίες που είναι προφανώς δημοφιλείς στην Ινδία και αλλού», είπε στο CNBC. Η Microsoft είχε αναφέρει στο Ινδικό ενημερωτικό μέσο Economic Times ότι υπάρχει τεράστια ζήτηση για την ανάπτυξη νέων εγγενών εφαρμογών cloud στην Ινδία.
Η Microsoft ανακοίνωσε τον Οκτώβριο έναν γύρο απολύσεων που επηρεάζουν λιγότερο από το 1% των εργαζομένων της. Ερωτηθείς εάν θα υπάρξουν περισσότερες περικοπές θέσεων εργασίας καθώς η ανάπτυξη συνεχίζει να επιβραδύνεται, ο Διευθύνων Σύμβουλος είπε: «Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι τα λειτουργικά μας έξοδα και η αύξηση των εσόδων μας είναι κατά κάποιο τρόπο συμβατά, γιατί τελικά, είμαστε εταιρεία που πρέπει να διοικείται πολύ καλά». Οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί απολύουν εργαζόμενους σε μεγάλη κλίμακα, αλλά ο Nadella υποστήριξε ότι ήταν αισιόδοξος για την αγορά εργασίας εκεί.
Πάντως ο ίδιος πρόσθεσε με νόημα ότι κανένας κλάδος δεν έχει ανοσία σε μακροοικονομικά ζητήματα. «Έτσι, όλοι πρέπει να διαχειριστούν το κόστος και τη ζήτηση σωστά», είπε.
Διαβάστε ακόμη: