Αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες είναι ένας Αμερικανός YouTuber που ίσως βρεθεί για αρκετά χρόνια στη φυλακή.

Συγκεκριμένα, ο κάτοικος Σαν Φερνάντο Σουκ Μιν Τσόι, γνωστός και ως δημιουργός του YouTube Άλεξ Τσόι, συνελήφθη βάσει ομοσπονδιακής ποινικής δίωξης που τον κατηγορεί ότι σκηνοθέτησε ένα βίντεο στο YouTube στο οποίο δύο γυναίκες σε ελικόπτερο πυροβολούσαν επανειλημμένα με πυροτεχνήματα μια Lamborghini πέρυσι, ανακοίνωσαν οι ομοσπονδιακές αρχές.

Ο Τσόι συνελήφθη στις 5 Ιουνίου και κατηγορήθηκε για μία κατηγορία για «πρόκληση τοποθέτησης εκρηκτικού ή εμπρηστικού μηχανισμού σε αεροσκάφος», σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας. Σε περίπτωση καταδίκης, ο Τσόι θα αντιμετωπίσει μέγιστη προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή κάθειρξης 10 ετών σε ομοσπονδιακή φυλακή.

Το κανάλι του Choi στο YouTube, το οποίο φέρεται να ειδικεύεται «στα μεγαλύτερα καραγκιοζιλίκια με αυτοκίνητα», έχει 924.000 συνδρομητές. Το βίντεο για το οποίο τον συνέλαβαν οι ομοσπονδιακές αρχές, «Καταστρέφοντας μια Lamborghini με πυροτεχνήματα», δεν είναι πλέον διαθέσιμο στο YouTube.

Σύμφωνα με ένορκη βεβαίωση που κατατέθηκε με την καταγγελία, ο Choi δημοσίευσε το βίντεο στο κανάλι του στις 4 Ιουλίου 2023. Στο βίντεο, ο Choi φέρεται να πατάει το κουμπί «πύραυλοι φωτιάς», ενώ δύο γυναίκες βρίσκονται σε ένα ελικόπτερο και εκτοξεύουν πυροτεχνήματα σε μια Lamborghini που τρέχει με μεγάλη ταχύτητα.

Μετά τα αρχικά πλάνα από τα πυροτεχνήματα που ρίχνονται στη Lamborghini, το βίντεο διάρκειας 10 λεπτών και 45 δευτερολέπτων έδειξε μια ματιά στα παρασκήνια του πώς ο Choi γύρισε το πρώτο μέρος του βίντεο. Σύμφωνα με τις ομοσπονδιακές αρχές, ο Choi φέρεται να έκανε διάφορες αναφορές στον εαυτό του που συντόνιζε τα γυρίσματα και σκηνοθετούσε το βίντεο. Σε άλλα σημεία του βίντεο, ο Choi εμφανιζόταν δίπλα στο ελικόπτερο, κρατώντας κάτι που φαίνεται να είναι πυροτέχνημα, σύμφωνα με την ένορκη βεβαίωση. Επιπλέον, στο βίντεο, ο Choi ευχαρίστησε μια εταιρεία κάμερας που «συμμετείχε στις τρελές και ηλίθιες ιδέες μου».

Ο Choi εμφανίστηκε για πρώτη φορά την Πέμπτη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνια και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ. Η απαγγελία κατηγορίας του Choi έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουλίου.

Οι αρχές επιβολής του νόμου δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι ο Choi διέπραξε το αδίκημα κάποια στιγμή τον Ιούνιο του 2023. Οι ομοσπονδιακές αρχές ισχυρίζονται ότι δεν είχε άδεια για να κινηματογραφήσει ένα γύρισμα με πυροτεχνήματα σε ελικόπτερο και ότι αγόρασε τα πυροτεχνήματα στη Νεβάδα επειδή ήταν παράνομα στην Καλιφόρνια.

Διαβάστε ακόμη