Πάνω από τα 2/3 των εργαζομένων Αμερικανών είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ό,τι πριν από ένα χρόνο – και οι γυναίκες έχουν επηρεαστεί δυσανάλογα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Salary Finance.

Καθώς πολλοί εργαζόμενοι συνεχίζουν να παλεύουν με την οικονομική ύφεση και τον πληθωρισμό που μαστίζει τη χώρα, το βάρος πέφτει στους επικεφαλής των επιχειρήσεων οι οποίοι χρειάζεται να παράσχουν οφέλη που μπορούν να επιτρέψουν την οικονομική ευημερία για όλους τους εργαζόμενους κατά τη διάρκεια αυτής της νέας κρίσης.

Στην έκθεσή της «Breaking Down the Cost of Living Squeeze», η Salary Finance μοιράζεται νέα στοιχεία που δείχνουν ότι τα 3/4 των γυναικών είναι οικονομικά σε χειρότερη κατάσταση αυτή τη στιγμή το 2022 από ό,τι πριν από ένα χρόνο, και 4 στις 10 έχουν εξαντλήσει εντελώς τις οικονομίες τους. Πάνω από τα 2/3 των γυναικών ξεμένουν τακτικά από χρήματα, σε έντονη αντίθεση με το 40% των ανδρών.

Οι εργαζόμενοι με υψηλά εισοδήματα αντιμετωπίζουν και εκείνοι προβλήματα από τις οικονομικές πιέσεις στο σημερινό οικονομικό κλίμα. Από αυτούς που βγάζουν πάνω από 100.000 $ ετησίως, οι μισοί δυσκολεύονται περισσότερο με τα οικονομικά τους και έχουν λιγότερες αποταμιεύσεις σε σύγκριση με πέρυσι. Το 40% συχνά ξεμένει από χρήματα και περισσότεροι από τους μισούς ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση τουλάχιστον μία φορά την ημέρα.

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι:

Εξαντλούνται οι οικονομίες των εργαζομένων. Εκτός από σχεδόν 30% που έχει εξαφανίσει εντελώς τις αποταμιεύσεις του, σχεδόν τα 3/4 έχουν λιγότερες αποταμιεύσεις από πέρυσι.
Περίπου το 1/3 των εργαζομένων ξεμένουν από χρήματα τακτικά μεταξύ των μισθών, σε σύγκριση με μόλις το 20% όταν η Salary Finance διεξήγαγε παρόμοια έρευνα τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.
Αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας ως αποτέλεσμα οικονομικού στρες. Περισσότερο από το 90% των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν οικονομικό στρες αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας λόγω αυτού του οικονομικού στρες. Σχεδόν τα 3/4 των εργαζομένων απάντησαν ότι η ψυχική τους υγεία θα βελτιωνόταν εάν ο εργοδότης τους παρείχε υποστήριξη για οικονομική ευημερία μέσω της προσφοράς εθελοντικών παροχών.
Λιγότερο παραγωγικός στη δουλειά. Σχεδόν το 60% των εργαζομένων αφιερώνουν τουλάχιστον μία ώρα την εβδομάδα σκεπτόμενοι ή ασχολούμενοι με οικονομικά ζητήματα στην εργασία τους και περισσότερο από το 1/3 αφιερώνουν τουλάχιστον πέντε ώρες την εβδομάδα σκεπτόμενοι ή ασχολούμενοι με οικονομικά ζητήματα στη δουλειά.

Διαβάστε ακόμη: