Τεράστια κέρδη από εσωτερική πληροφόρηση αποκόμισε ένας Αμερικανός η δραστηριότητα του οποίου απασχόλησε την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC). Ο άνδρας από το Τέξας, που λέγεται Τάιλερ Λούντον, φέρεται να άκουσε ένα τηλεφώνημα της συζύγου του όταν και οι δύο εργάζονταν από το σπίτι τους λίγα μέτρα ο ένας από τον άλλον.

Όπως ανέφερε η SEC, η σύζυγος του κατηγορούμενου, η οποία εργαζόταν στην BP στο τμήμα εξαγορών, μιλούσε για τα σχέδια της εταιρείας της να αποκτήσει την εταιρεία TravelCenters of America.

Ο άνδρας, έχοντας αυτή την πληροφορία, αγόρασε 46.450 μετοχές της  TravelCenters αρκετές εβδομάδες πριν ανακοινωθεί η εξαγορά από την BP, πέρυσι τον Φεβρουάριο. Όλα αυτά χωρίς να το γνωρίζει η σύζυγός του.

Mετά την ανακοίνωση της εξαγοράς η τιμή της  TravelCenters αυξήθηκε κατά 71% και έτσι, όταν ο Λούντον πούλησε τις μετοχές του, αποκόμισε 1,8 εκατ. δολάρια (1,65 εκατ. ευρώ).

Τελικά, ο άνδρας ομολόγησε στη σύζυγό του ότι αυτός είχε αγοράσει τις μετοχές γιατί ήθελε να βγάλει λεφτά για να μην χρειάζεται να δουλεύει η σύζυγός του τόσες πολλές ώρες. Η αποκάλυψη έφερε, ωστόσο, αλυσίδα προβλημάτων για το ζευγάρι.

Η γυναίκα απολύθηκε όταν ανέφερε στους προϊσταμένους της όσα συνέβησαν, παρά το ότι δεν προέκυψε ότι διέρρευσαν εν γνώσει της πληροφορίες για την εξαγορά. Μετά έφυγε από το σπίτι, διέκοψε κάθε επικοινωνία μαζί του και ζήτησε διαζύγιο.

Το περιστατικό, όπως σημειώνει ο Guardian, αναζωπυρώνει τις συζητήσεις για την εργασία από το σπίτι. Πολλές μεγάλες εταιρείες ζητούν και πάλι από τους εργαζομένους σε αυτές να επιστρέψουν στα γραφεία κάποιες ημέρες -αν όχι κάθε εργάσιμη- της εβδομάδας. Ζητούν ακόμη να λαμβάνουν μέτρα όσοι διαχειρίζονται εμπιστευτικές πληροφορίες.

Τελικά η SEC επέβαλε στον άνδρα, που παραδέχτηκε τις πράξεις του, να επιστρέψει με τόκο το ποσό που κέρδισε και του απαγόρευσε να κατέχει ρόλους επικεφαλής σε εταιρείες.

Ακόμη, θα του επιβληθεί πρόστιμο που θα ορίσει δικαστήριο ενώ, αν καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει και ποινή φυλάκισης.

Διαβάστε ακόμη: