Η διάσημη ποπ σταρ και επιτυχημένη επιχειρηματίας Beyoncé Knowles-Carter – γνωστή στους θαυμαστές ως Beyoncé ή Queen Bey – κατέθεσε ένσταση στο Φορολογικό Δικαστήριο των ΗΠΑ, αμφισβητώντας σχεδόν 2,7 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους και πρόστιμα.

Σύμφωνα με τη σχετική αναφορά της 17ης Απριλίου 2023, η Beyoncé ζητά από το δικαστήριο να επανεξετάσει τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα που καθορίστηκαν από την αμερικανική εφορία (IRS) σε μια ειδοποίηση από τις 18 Ιανουαρίου 2023.

Υποτιθέμενα οφειλόμενα ποσά

Η ειδοποίηση αναφέρει ότι οφείλονται 805.850,00 δολάρια σε πρόσθετο φόρο, μαζί με 161.170 δολάρια ως πρόστιμο για το 2018 και 1.442.747,00 δολάρια σε πρόσθετο φόρο, μαζί με 288.549,40 δολάρια ως πρόστιμο για το 2019.

Η Beyoncé κάνει λόγο για λάθος, ισχυριζόμενη μεταξύ άλλων, ότι η IRS υπέπεσε σε λάθος απορρίπτοντας κρατήσεις αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων 868.766 δολαρίων που αποδίδονται σε μεταφορά φιλανθρωπικής συνεισφοράς. Η ίδια υποστηρίζει στην αίτησή της ότι εάν οφείλεται κάποιος φόρος, οι κυρώσεις δεν θα πρέπει να ισχύουν επειδή «έχει ενεργήσει εύλογα και καλή τη πίστη».

Σύμφωνα με το Forbes, η τραγουδίστρια υπέβαλε την αίτηση στο φορολογικό δικαστήριο ως κύρια δικαιούχος. Ο σύζυγός της, Sean Carter – επίσης γνωστός ως Jay-Z – δεν συμπεριλήφθηκε στην κατάθεση. Ο Jay-Z, ο πρώτος δισεκατομμυριούχος της hip-hop, περιλαμβάνεται στη λίστα του Forbes, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι ασυνήθιστο για τους παντρεμένους φορολογούμενους με υψηλές αποδοχές να καταθέτουν δηλώσεις χωριστά.

Όπως επισημαίνεται, μόλις κατατεθεί η ένσταση, ο φορολογούμενος συνήθως δεν χρειάζεται να πληρώσει τον υποκείμενο φόρο μέχρι να κριθεί η υπόθεση, την ώρα που οι περισσότερες υποθέσεις διευθετούνται με συμφωνία χωρίς να εκδικάζονται.

Διαβάστε περισσότερα