Ο ύποπτος που έχασε τη ζωή του τη χθεσινή νύχτα, Σαββάτου προς Κυριακή έπειτα από μια ομηρία που διήρκησε 10 ώρες σε συναγωγή του Τέξας ήταν Βρετανός πολίτης, ηλικίας 44 ετών και ονομαζόταν Μάλικ Φαϊσάλ ‘Ακραμ, ανακοίνωσε το FBI.

“Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει ένδειξη εμπλοκής οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου”, αναφέρει η αμερικανική ομοσπονδιακή αστυνομία σε ανακοίνωση, διευκρινίζοντας μόνο ότι οι ερευνητές συνεχίζουν να “αναλύουν τα στοιχεία στη συναγωγή” και ότι οι έρευνες συνεχίζονται.

Νωρίτερα σήμερα από τη Φιλαδέλφεια, στην Πολιτεία της Πενσυλβάνια, ο πρόεδρος Μπάιντεν αναφερόμενος στην ομηρεία σε συναγωγή του Τέξας που κατέληξε στην απελευθέρωση όλων των ομήρων και στον θάνατο του απαγωγέα, μίλησε για “τρομοκρατική ενέργεια” και φάνηκε να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ύποπτος είχε ζητήσει την απελευθέρωση της Αάφια Σιντίκι, μιας Πακιστανής επιστήμονα που καταδικάστηκε το 2010 από ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης σε κάθειρξη 86 ετών γιατί είχε προσπαθήσει να πυροβολήσει Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ ήταν κρατούμενη στο Αφγανιστάν.

Το περιστατικό “αυτό συνδεόταν με κάποιον” που “είναι στη φυλακή εδώ και 10 χρόνια”, δήλωσε ο Μπάιντεν χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

To Λονδίνο καταδίκαζε την τρομοκρατική ενέργεια

Η επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας Λιζ Τρας καταδίκασε σήμερα μια “τρομοκρατική και αντισημιτική ενέργεια” μετά την ομηρεία σε συναγωγή στο Τέξας.

“Οι σκέψεις μου είναι στην εβραϊκή κοινότητα και σε όλους αυτούς που επλήγησαν από την αποτρόπαιη αυτή πράξη στο Τέξας. Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική και αντισημιτική ενέργεια”, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών σε μήνυμα στο Twitter προσθέτοντας: “Στεκόμαστε στο πλευρό των ΗΠΑ για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών μας κατά αυτών που σκορπούν το μίσος” .

Η πρεσβευτής της Βρετανίας στις ΗΠΑ, Κάρεν Πιρς, δήλωσε επίσης μέσω Twitter ότι οι βρετανικές αρχές παρέχουν “πλήρη στήριξη στις δυνάμεις επιβολής του νόμου του Τέξας και των ΗΠΑ”.

Η Σκότλαντ Γιαρντ επιβεβαίωσε ότι πράκτορες της βρετανικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας “είναι σε επαφή με τις αμερικανικές αρχές και με συναδέλφους τους του FBI” για το περιστατικό.