Σωτήρια ήταν η παρέμβαση ενός αστυνομικού στο Κολοράντο των ΗΠΑ για τη ζωή ενός νεογέννητου βρέφους.

Το μωράκι πνιγόταν και είχε χάσει τις αισθήσεις του.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Γραφείο του Σερίφη της κομητείας Αράπαχο στην πόλη Σεντένιαλ, ο Νικ Πατσέκο εμφανίζεται να καταφθάνει στο σπίτι της οικογένειας που είχε ειδοποιήσει την Άμεση Δράση, και να ανεβαίνει γρήγορα τις σκάλες για να φτάσει στο δεύτερο όροφο.

ΗΠΑ: Πώς ο αστυνομικός έσωσε το μωράκι που πνιγόταν

Στη συνέχεια, παίρνει προσεκτικά το μωράκι από τα χέρια της μητέρας του και, αφού του κάνει μερικές μαλάξεις στο στήθος, το γυρίζει μπρούμυτα και το χτυπά μερικές φορές στην πλάτη.

Λίγες στιγμές αργότερα, το βρέφος που είχε μελανιάσει, καθώς πνιγόταν με έναν συνδυασμό γάλακτος και βρεφικών δημητριακών, ανακτά τις αισθήσεις του και αρχίζει να κλαίει.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Πρόληψης και Ασθενειών των ΗΠΑ, τα νεογέννητα βρέφη δεν πρέπει να καταναλώνουν άλλες τροφές πέραν του γάλακτος και της βρεφικής φόρμουλας πριν κλείσουν τους έξι μήνες.

Τα «βρεφικά» δημητριακά θεωρούνται στερεά τροφή και υπάρχει ο κίνδυνος να προκαλέσουν πνιγμό σε ένα μωράκι που είναι μικρότερο από αυτήν την ηλικία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το μωράκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων του Κολοράντο για να υποβληθεί σε εξετάσεις. Πλέον έχει γυρίσει σπίτι του και χαίρει άκρας υγείας.

Διαβάστε ακόμη: