Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός από τους τρεις ισχυρούς ανεμοστρόβιλους που χτύπησαν την Πέμπτη πόλη στο βόρειο Τέξας των ΗΠΑ, την πόλη Πέριτον, καταγράφοντας, παράλληλα, εκτεταμένες καταστροφές.

«Είναι τρομερό. Είναι τρελό. Δεν θα μπορούσε να είχε χτυπήσει σε πιο ευάλωτο μέρος», δήλωσε ο δήμαρχος Κέρι Σίμονς, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να πει πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέχρι το πρωί της Παρασκευής.

Οι εικόνες από την περιοχή αποτυπώνουν την καταστροφή κυρίως σε ένα πάρκο με τροχόσπιτα.

Σύμφωνα με στελέχη του γενικού νοσοκομείου της κομητείας Οτσιλτρί στην Πέριτον προσφέρθηκαν φροντίδες σε περίπου εκατό ανθρώπους, με λιγότερο ή περισσότερο σοβαρά τραύματα. Νωρίτερα ο αρχηγός της πυροσβεστικής Ντάτσερ έκανε λόγο για τουλάχιστον 75 τραυματίες.

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 30 τροχόσπιτα υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Ρόνι Τζάκσον, ο οποίος εκλέγεται στο Τέξας, διαβεβαίωσε ότι «η Τζέιν και εγώ προσευχόμαστε για τους κατοίκους της Πέριτον απόψε. Βρίσκομαι σε επαφή με τον δήμαρχο Σάιμονς και η τραγωδία αυτή παρακολουθείται στενά από μένα και όλο το προσωπικό μου».

Ο κυβερνήτης του Τέξας, ο Ρεπουμπλικάνος Γκρεγκ Άμποτ, ανακοίνωσε πως αναπτύσσονται στην περιοχή ομάδες των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστροφών της πολιτείας.

Διαβάστε περισσότερα