Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων εκκρεμούσε σε βάρος ενός 23χρονου Έλληνα, που είχε κριθεί ένοχος για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ’ εξακολούθηση αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Κέρκυρα.

Ο νεαρός φυγόποινος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας, το πρωί της Πέμπτης, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε καταδικαστεί τελεσίδικα. Μάλιστα, του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών κι έτσι, όταν οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ο δικαστικός λειτουργός έδωσε εντολή για τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης όπου θα την εκτίσει.

Ένας 47χρονος Αλβανός συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς από τους αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Ο φυγόποινος, στον οποίο είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών και χρηματική ποινή 3.000 ευρώ, παρελήφθη από αστυνομικούς του τμήματος Πωγωνίου που τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Διαβάστε ακόμη: