Ακόμη μία υπόθεση θανάτου έρχεται να συγκλονίσει την κοινή γνώμη. Αυτή την φορά στα Ιωάννινα, μια γυναίκα ηλικίας 69 ετών βρέθηκε νεκρή μέσα σε ένα μπαούλο στο σπίτι της. Το πτώμα της γυναίκας βρέθηκε  από την Αστυνομία.

Εμπλεκόμενος ο 55χρονος ανιψιός της

Συνελήφθη σήμερα Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ένας άνδρας, που κατηγορείται για γυναικοκτονία, στο Πωγώνι. Πιο αναλυτικά, αστυνομικοί της Ασφάλειας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πωγωνίου, διερευνώντας πληροφορίες ότι μια γυναίκα είχε καιρό να δώσει σημεία ζωής στο χωριό των Ιωαννίνων όπου κατοικούσε, πραγματοποίησαν χθες (30-07-2021) το πρωί έρευνα στο σπίτι της. Η έρευνα έγινε με τη συνδρομή του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, όπου βρέθηκε το πτώμα της σε στεγανοποιημένο μπαούλο στο χώρο του υπογείου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε βάρος του άνδρα, συγγενή της γυναίκας με την οποία συγκατοικούσε, ενώ μετά την υποβολή της στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τον ανακριτή Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.

Τι ανέφερε ο κατηγορούμενος

Ο 56χρονος ανέφερε πως η θεία του είχε πεθάνει το δεύτερο δεκαήμερο του Μαΐου από παθολογικά αίτια και θέλοντας εκείνος να συνεχίσει να εισπράττει τη σύνταξή της, έκρυψε τη σορό της στο υπόγειο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 56χρονος ανιψιός της είχε τοποθετήσει το μπαούλο μέσα σε άλλο μπαούλο τοποθετώντας και κλινοσκεπάσματα ενώ το είχε σφραγίσει με κόλλα που χρησιμοποιείται για πλακάκια προκειμένου να περιορίσει τη δυσοσμία.

Σημειώνεται ότι από την ιατροδικαστική εξέταση προέκυψε πως ο θάνατος της γυναίκας επήλθε πριν από διάστημα 2-3 μηνών ενώ λόγω της προχωρημένης σήψης της σορού δεν έχουν προσδιοριστεί τα ακριβή αίτια θανάτου της άτυχης 69χρονης, αν δηλαδή πρόκειται για εγκληματική ενέργεια ή για θάνατο από παθολογικά αίτια.

Δεύτερη σύλληψη την ίδια μέρα για τον κατηγορούμενο

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί επιπλέον χθες (30-07-2021) για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, διότι κατά τη διεξαχθείσα έρευνα στο σπίτι όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 34 ναρκωτικά χάπια χωρίς ιατρική συνταγή.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, που διεξήγαγε την προανάκριση, έχει παραγγελθεί διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.