Δόθηκε στη δημοσιότητα από την «01 Distribution» το συγκλονιστικό τρέιλερ της νέας ταινίας «Io Capitano» του Ιταλού σκηνοθέτη Ματτέο Γκαρρόνε (Matteo Garrone), γνωστό για τις ταινίες «Gomorrah», «Reality», και «Dogman.

Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης υπογράφει και την παραγωγή και το σενάριο μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Μάσιμο Γκαουντιόζο (Massimo Gaudioso) και Άντρια Ταλιαφέρι (Andrea Tagliaferri), τον ηθοποιό Μάσιμο Τσεκερίνι (Massimo Ceccherini) και τους Νικόλα Ντι Ρόμπιλαν (Nicola Di Robilant) και Κιάρα Λεονάρντι(Chiara Leonardi).

Η ταινία αφηγείται το συγκλονιστικό ταξίδι δύο νεαρών αγοριών, του Seydou και του Moussa, που εγκαταλείπουν το Ντακάρ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.

Μια σύγχρονη Οδύσσεια μέσα από τις παγίδες της ερήμου, της φρίκης των λιβυκών κέντρων κράτησης, τους κινδύνους της θάλασσας και της ανθρώπινης ψυχής.

Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι πρωτοεμφανιζόμενοι Σέιντου Σαρ (Seydou Sarr) και Μουσταφά Φολ (Moustapha Fall), όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Firstshowing, με τα γυρίσματα να έχουν πραγματοποιηθεί στην Ιταλία, το Μαρόκο και τη Σενεγάλη.

Ο Matteo Garrone

Ο δημιουργός των Pinocchio (2019), Dogman (2018), Tale of Tales (2015) και άλλων μοναδικών ταινιών είναι ταυτόχρονα Σκηνοθέτης, Παραγωγός και Σεναριογράφος είναι γεννημένος στη Ρώμη, γιος ενός κριτικού θεάτρου, του Nico Garrone.

Το 1996 ο Garrone κέρδισε το Sacher d’Oro, ένα βραβείο χορηγούμενο από τη Nanni Moretti, με τη μικρού μήκους ταινία Silhouette, που έγινε ένα από τα τρία επεισόδια που κυκλοφορούν για την πρώτη του μεγάλου μήκους μεγάλου μήκους, Terra di Mezzo το 1997.

Διαβάστε περισσότερα