Στο δημοσίευμα του radar.gr για την πώληση της Intracom Defense απαντά η Intracom με ανακοίνωσή της στο χρηματιστήριο.

Η ανακοίνωση της εταιρείας ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις συζητήσεις, όπως αποκάλυψε το Radar, τονίζοντας ότι η συμφωνία δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με την Intracom, οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν καταλήξει σε ανακοινώσιμο αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η Intracom Holdings, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της ιστοσελίδας radar “έκλεισε η πώληση της INTRACOM DEFENSE” και σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεών της στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 20ής Δεκεμβρίου 2022, επαναλαμβάνει ότι η Εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της IDE, μιας σύγχρονης και πρωτοπόρας αμυντικής βιομηχανίας.

Ωστόσο, αυτήν τη στιγμή, οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν καταλήξει σε ανακοινώσιμο αποτέλεσμα.

Προς τούτο η Εταιρεία, προς προστασία του επενδυτικού κοινού, αλλά σε ανταπόκριση της εμπιστοσύνης που το ευρύ κοινό δείχνει σ΄αυτήν, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις, διαβεβαιώνει για ακόμη μια φορά ότι όταν συντρέχει γεγονός, η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, προβαίνει η ίδια υπεύθυνα στη δημοσιοποίησή του.

Τι έχει μεταδώσει το radar.gr

«Κλειδωμένη» πρέπει να θεωρείται πλέον η πώληση της κορυφαίας ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας Intracom Defense στην Israel Aerospace Industries (IAI) καθώς η συμφωνία φέρεται να σφραγίστηκε το Σαββατοκύριακο μετά από προχωρημένες συζητήσεις και διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν καθόλη την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, με αποτέλεσμα πλέον να εκκρεμούν μόνον οι λεπτομέρειες!

Η IAI αποτελεί την κυρίαρχη κρατική αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ με 15.000 άτομα προσωπικό, εν προκειμένω ο κατασκευαστής αεροδιαστημικής και αεροπορίας της χώρας, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, το περίφημο Iron Dome!

Την πώληση της Intracom Defense είχε προαναγγείλει και επιβεβαιώσει ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος στήριξε την απόφαση του αυτή στο γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν στήριξε την εγχώρια αμυντική βιομηχανία!

Στην απόκτηση της Intracom Defense είχαν μπει σφήνα οι Γάλλοι της MBDA, οι οποίοι μαζί με την Thales συνεργάζονται στο πρόγραμμα παραγωγής φρεγατών!

Επιπροσθέτως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν υπάρξει αμερικανικές παρεμβάσεις υπέρ των Γάλλων!

Η συμφωνία της Intracom Defense με τους Εβραίους παιζόταν γύρω από το ποσό των 60-70 εκατ. ευρώ, με τις πληροφορίες να λένε ότι η συμφωνία έκλεισε sta 60 εκατ.

Το ζήτημα που είχε προκύψει στην συμφωνία με τους Εβραίους και προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν οι Γάλλοι είναι ότι το Ισραήλ δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ!

Ωστόσο διατηρεί συμφωνία με την Ιταλία για την κατασκευή κατασκοπευτικών αεροσκαφών!

Σημειώνεται επίσης ότι ήδη οι Εβραίοι διατηρούν σύμβαση εδώ και αρκετό καιρό με την Intracom Defense οπότε γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις δυνατότητες της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας!

Διαβάστε περισσότερα