Σε πένθος έχει τυλιχτεί η πολιτεία Γκουτζαράτ της Ινδίας, αφού βάρκα που μετέφερε μαθητές και δασκάλους ανετράπη στη λίμνη. Ο τραγικός απολογισμός μετρά 15 στο σύνολο νεκρούς, μεταξύ αυτών 13 στον αριθμό μαθητές και 2 καθηγητές του New Sunrise School της πόλης Βαντοντάρα.

Το σοκαριστικό ατύχημα πραγματοποιήθηκε ύστερα από την παντελή έλλειψη κανόνων ασφαλείας. Η βάρκα που μετέφερε τους άτυχους μαθητές και καθηγητές δεν ήταν μόνο γεμάτη με πολλούς περισσότερους επιβαίνοντες από αυτούς που προέβλεπε η χωρητικότητα της, αλλά επιπλέον δεν διέθετε κανένα απολύτως εξοπλισμό, ενώ φαίνεται να αγνοούσε κάθε πρωτόκολλο.

Η υποτιθέμενη ακίνδυνη εκδρομική βόλτα έγινε σε δευτερόλεπτα εφιάλτης με την βάρκα να ανατρέπεται με τις αγωνιώδεις φωνές όσων βρέθηκαν στο νερό να γεμίζουν την ατμόσφαιρα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως και ομάδες διάσωσης έσπευσαν στο σημείο προσπαθώντας να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ζωντανούς από τη λίμνη  δίνοντας κυριολεκτικά μια άνιση μάχη με αντίπαλο το χρόνο, με 23 μαθητές και 4 καθηγητές να καταφέρνουν τελικά να διασωθούν.

Ο Ναρέντρα Μόντι πρωθυπουργός της Ινδίας εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του για το τραγικό συμβάν, ενώ στην ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο “Χ” ανακοίνωσε πόσο έκτακτης αποζημίωσης για τις οικογένειες των νεκρών, αλλά και για κάθε τραυματία του οδυνηρού συμβάντος.

Διαβάστε ακόμη: