Ανακοίνωση για το θάνατο της 65χρονης στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον λίγη ώρα μετά τον εμβολιασμό της εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΦ: «Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 65χρονη, η οποία έλαβε εμβόλιο της AstraZeneca, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα διαβήτη και στεφανιαία νόσο.

Σύμφωνα με τον γιό της άτυχης γυναίκας, Άκη Βεντούρη, η μητέρα του πήγε να κάνει το εμβόλιο ενώ προηγουμένως είχε κάνει και δει τις εξετάσεις της καθώς είχε χρόνια στεφανιαία νόσο και έπασχε από διαβήτη.

«Όλες οι παθήσεις που είχε ήταν της ηλικίας της και είναι συνηθισμένες παθήσεις. Πρόσφατα μάλιστα, είχε πραγματοποιήσει εξετάσεις οι οποίες ήταν καθαρές και δεν παρουσίαζαν πρόβλημα ωστε να κάνει το εμβόλιο. Ήταν όλα ρυθμισμένα σωστά. Άρα κάτι άλλο της προκάλεσε τον θάνατο. Είχε χρόνια στεφανιαία νόσο και ήταν διαβητικιά, αλλά όλα ήταν καλά, οι εξετάσεις ήταν στα φυσιολογικά επίπεδα» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Άκης Βεντούρης.

«Το αν φταίει το εμβόλιο θα το δείξουν οι ιατροδικαστικές εξετάσεις. Εγώ με τον αδερφό μου πιστεύουμε ότι δεν φταίνε οι παθήσεις που είχε αλλά κάτι άλλο, μάλιστα το είπαν και οι ιατροδικαστές. Τα υπόλοιπα θα τα συζητήσε τε με τον δικηγόρο μου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Άκης Βεντούρης.

https://radar.gr/article/91899/synagermos-65xroni-pethane-ligi-ora-meta-to-emvolio

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.