«Τίτλοι τέλους» στην πολύκροτη δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ με το δικαστήριο να δικαιώνει τον 58χρονο ηθοποιό.

Οι ένορκοι δεν θεώρησαν επαρκή τα αποδεικτικά στοιχεία που προσκόμισε η ηθοποιός στο δικαστήριο, αλλά ούτε και… πείστηκαν από τις «ερμηνείες» της στο εδώλιο.

Η απόφασή τους, χαρακτηρίζει «ψευδείς όλους τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ».

Υπενθυμίζεται πως ο ηθοποιός κατέθεσε μήνυση εναντίον της πρώην συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση σε άρθρο της στην Washington Post. H Άμπερ Χερντ τον κατηγορούσε για σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, κατά τη διάρκεια του 15μηνου γάμου τους.

Ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για τους ισχυρισμούς της, απαιτώντας αποζημίωση 50 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ικανοποίηση για τον Τζόνι Ντεπ, απογοήτευση για την Άμπερ Χερντ - Οι αντιδράσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Τζόνι Ντεπ: «Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ»

Μετά τη «δικαίωσή του» λοιπόν, ο Τζόνι Ντεπ έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφέροντας πως νιώθει ανακούφιση που η αλήθεια βγήκε στο φως.

«Πριν από έξι χρόνια, η ζωή μου, η ζωή των παιδιών μου, οι ζωές των πιο κοντινών μου, αλλά και των ανθρώπων που για πολλά, πολλά χρόνια με στήριζαν και με πίστευαν, άλλαξαν για πάντα.

Όλα εν ριπή οφθαλμού. Μέσω των ΜΜΕ μου αποδόθηκαν ψευδείς, πολύ σοβαρές και εγκληματικές κατηγορίες, οι οποίες προκάλεσαν ένα ατελείωτο μπαράζ μίσους, αν και δεν απαγγέλθηκαν ποτέ κατηγορίες εναντίον μου. Είχαν ήδη ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο δύο φορές μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο και αυτό είχε σεισμικό αντίκτυπο στη ζωή και την καριέρα μου.

Και έξι χρόνια αργότερα, το σώμα των ενόρκων μου έδωσε πίσω τη ζωή μου. Το λέω με ταπεινότητα.

Η απόφασή μου να συνεχίσω αυτή την υπόθεση, γνωρίζοντας πολύ καλά το ύψος των νομικών εμποδίων που θα αντιμετώπιζα και το αναπόφευκτο, παγκόσμιο θέαμα στη ζωή μου, πάρθηκε μετά από αρκετή σκέψη.

Από την αρχή, στόχος της αγωγής ήταν να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Το να λέω την αλήθεια ήταν κάτι που όφειλα στα παιδιά μου και σε όλους εκείνους που παρέμειναν σταθεροί στην υποστήριξή μου. Αισθάνομαι ήρεμα, γνωρίζοντας ότι τελικά το κατάφερα.

Έχω κατακλυστεί από αγάπη, κολοσσιαία υποστήριξη και καλοσύνη από όλο τον κόσμο. Ελπίζω ότι η προσπάθειά μου να ειπωθεί η αλήθεια θα βοηθήσει και άλλους, άνδρες ή γυναίκες, που έχουν βρεθεί στην κατάστασή μου και ότι όσοι τους υποστηρίζουν δεν τα παρατάνε ποτέ.

Θέλω να αναγνωρίσω το ευγενές έργο της δικαστού, των ενόρκων, του δικαστικού προσωπικού και των αστυνομικών που θυσίασαν τον χρόνο τους για να φτάσουν σε αυτό το σημείο, καθώς και στην επιμελή και ακλόνητη νομική μου ομάδα που έκανε εξαιρετική δουλειά βοηθώντας με να αποκαλύψω την αλήθεια.

Τα καλύτερα έρχονται και ένα νέο κεφάλαιο επιτέλους ξεκίνησε.

Veritas numquam perit. Η αλήθεια δεν χάνεται ποτέ».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Johnny Depp (@johnnydepp)

Η Άμπερ Χερντ λέει πως «έχασε το δικαίωμά της να μιλάει ελεύθερα και ανοιχτά»

Από την άλλη, η Άμπερ Χερντ έκανε μία ανάρτηση για να εκφράσει την απογοήτευσή της από την απόφαση του δικαστηρίου που δικαιώνει τον πρώην σύζυγό της.

«Η απογοήτευση που νιώθω σήμερα δεν εκφράζεται με λόγια. Είμαι πληγωμένη, που το βουνό των αποδεικτικών στοιχείων δεν ήταν ακόμα αρκετό για να αντισταθεί στη δυσανάλογη δύναμη και επιρροή του πρώην συζύγου μου.

Είμαι ακόμη πιο απογοητευμένη με το τι σημαίνει αυτή η ετυμηγορία για άλλες γυναίκες. Είναι οπισθοδρομικό. Ρυθμίζει το ρολόι σε μια εποχή που μια γυναίκα που μίλησε ανοιχτά θα μπορούσε να ντροπιαστεί και να ταπεινωθεί δημόσια. Ανατρέπει την ιδέα ότι η βία κατά των γυναικών πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη.

Πιστεύω ότι οι δικηγόροι του Τζόνι κατάφεραν να κάνουν την επιτροπή των ενόρκων να αγνοήσει το βασικό ζήτημα της ελευθερίας του λόγου και να αγνοήσει τα στοιχεία που ήταν τόσο πειστικά. Ενώ κερδίσαμε στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Λυπάμαι που έχασα αυτή την υπόθεση. Αλλά είμαι ακόμα πιο λυπημένη που φαίνεται ότι έχασα το δικαίωμα που πίστευα ότι είχα ως Αμερικανίδα – να μιλάω ελεύθερα και ανοιχτά».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amber Heard (@amberheard)

Άμπερ Χερντ: Η αντίδρασή της τη στιγμή που ανακοινώνεται η ετυμηγορία

Την απογοήτευση της Άμπερ Χερντ, τη στιγμή που άκουσε την ετυμηγορία του δικαστηρίου υπέρ του Τζόνι Ντεπ, κατέγραψε ο φακός.

Η Χερντ αν και περίμενε πως θα «έπειθε» το σώμα των ενόρκων, η «σκληρή» απόφαση χαρακτήριζε «ψευδείς» όλους τους ισχυρισμούς της και την ίδια «ένοχη για συκοφαντική δυσφήμιση».

Ικανοποίηση για τον Τζόνι Ντεπ, απογοήτευση για την Άμπερ Χερντ - Οι αντιδράσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Στον Ντεπ επιδικάστηκε αποζημίωση 15 εκατ. δολαρίων. Η Χερντ κέρδισε μία από τις αντεγκλήσεις της εναντίον του Ντεπ, για σχόλια του δικηγόρου του στην Daily Mail και υπέρ της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατ. δολαρίων.

Η ηθοποιός κρατούσε το βλέμμα της χαμηλά, τη στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση που δικαίωσε τον πρώην σύζυγό της. Δείτε το βίντεο:

Στήθηκε «πανηγύρι» στο Twitter

Πανικός επικράτησε για αρκετές ώρες στο Twitter, μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τη δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ.

Το κοινό περίμενε με αγωνία την ετυμηγορία από την περασμένη Παρασκευή. Η μία ανάρτηση διαδέχεται την άλλη, με τον κόσμο να υποστηρίζει με θέρμη τον Χολιγουντιανό ηθοποιό.

Ικανοποίηση για τον Τζόνι Ντεπ, απογοήτευση για την Άμπερ Χερντ - Οι αντιδράσεις μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Ο Τζόνι Ντεπ βρισκόταν σε μια… ταβέρνα στο Νιούκαστλ, όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία της δίκης

Aν και η νομική ομάδα του Ντεπ βρισκόταν έξω από το δικαστήριο Φέρφαξ της Βιρτζίνια από το πρωί, ο ηθοποιός δεν έδωσε το «παρών» στο δικαστήριο, καθώς βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Τζόνι Ντεπ βρισκόταν σε μια… ταβέρνα στο Νιούκαστλ, όταν ανακοινώθηκε η ετυμηγορία της δίκης με τη Χερντ.

Προηγουμένως, ένας εκπρόσωπος της Άμπερ Χερντ σχολίασε την απουσία του Τζόνι Ντεπ από το δικαστήριο, κατηγορώντας τον ότι δεν ενδιαφέρεται για το αποτέλεσμα.

«Η απουσία σας φανερώνει τις προτεραιότητές σας. Ο Τζόνι Ντεπ παίζει κιθάρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Άμπερ Χερντ περιμένει την ετυμηγορία στη Βιρτζίνια. Δεν έχει καταλάβει τη σοβαρότητα του θέματος», είπε χαρακτηριστικά.