Το BBC συνόψισε σε ρεπορτάζ του τις 10 στιγμές που καθόρισαν την πολυσυζητημένη δίκη Τζόνι Ντεπ- Άμπερ Χερντ.

Η σχέση του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ χαρακτηρίζεται ως ασταθής. Το BBC κάνει λόγο για «αμοιβαία κακοποίηση». Άλλωστε, αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποίησε και η σύμβουλος γάμου στην οποία είχε αποταθεί η ηθοποιός, μιλώντας στο δικαστήριο. Κατά την δρ Άντερσον πολλές από τις συνεδρίες του ζευγαριού είχαν λήξει άδοξα μετά από έντονους καβγάδες, τους οποίους, όπως υποστήριξε η κλινική ψυχολόγος, υποκινούσε η Άμπερ Χερντ.

Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Τα μηνύματα που καίνε τον ηθοποιό και οι διαταραχές προσωπικότητας

Στοιχείο που καίει τον Τζόνι Ντεπ είναι τα μηνύματα και τα email που περιείχαν ύβρεις και προσβολές κατά της Άμπερ Χερντ. Πρόκειται για μηνύματα που αντήλλαξε ο Ντεπ με τον Βρετανό ηθοποιό, Paul Bettany. «Ας την κάψουμε», είχε γράψει ο Ντεπ, αναφερόμενος στην Χερντ. «Ας την πνίξουμε πριν την κάψουμε, για να βεβαιωθεί ότι είναι νεκρή».

O Τζόνι Ντεπ υποστήριξε ότι οι φράσεις αυτές έγιναν στην προσπάθειά του να κάνει χιούμορ και παραδέχθηκε ότι ντρεπόταν για τα μηνύματά αυτά.

Η πλευρά του Τζόνι Ντεπ κάλεσε την ψυχολόγο Δρ Σάνον Κάρι να καταθέσει στο δικαστήριο σχετικά με τη στάση της Άμπερ Χέρντ. Η ψυχολόγος δήλωσε ότι η ηθοποιός έπασχε από διαταραχή προσωπικότητας. Σε αυτό το συμπέρασμα προχώρησε μετά από 12ωρη συνεδρία που είχε με τη Χερντ και τη διενέργεια τεστ ψυχικής υγείας. «Η ασθένεια αστάθειας χαρακτηρίζεται από πολύ θυμό, σκληρότητα προς ανθρώπους λιγότερο ισχυρούς και αναζήτηση προσοχής».

Ωστόσο, ο ψυχολόγος Δρ Dawn Hughes υποστήριξε ότι η Άμπερ Χερντ έχει διαταραχή μετατραυματικού στρες, η οποία προκλήθηκε από τη βία που ασκούσε ο Ντεπ.

Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Αντιφατικές καταθέσεις για τη χρήση ουσιών

Οι καταθέσεις για τη χρήση ουσιών από τον Τζόνι Ντεπ ήταν αντιφατικές. Μπορεί ο ηθοποιός να υποστήριξε ότι από το 2014 και μετά ήταν νηφάλιος, ωστόσο, η πρώην σύζυγός του υποστήριξε ότι ήταν επιρρεπής τόσο στην κατανάλωση αλκοόλ, όσο και ναρκωτικών, με την ίδια να απευθύνει εκκλήσεις για την απεξάρτησή του.

Μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο Τζόνι Ντεπ είχε λιποθυμήσει μετά από κατάχρηση μπροστά στο παιδί του, όταν βρισκόταν σε διακοπές στις Μπαχάμες. Ο ηθοποιός αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Πάντως, ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι είχε κλειδώσει μέσα του το «Τέρας», δηλαδή τη βίαιη εκδοχή του εαυτού του και αρνήθηκε ότι κακοποίησε την Χερντ. «Δεν έχω χτυπήσει την κ. Χερντ, όπως δεν έχω χτυπήσει καμία άλλη γυναίκα».

Μάλιστα, κατηγόρησε την Χερντ για δικά της ξεσπάσματα και χτυπήματα, υποστηρίζοντας ότι η Άμπερ Χερντ είχε ανάγκη για βία και έκανε ξεσπάσματα από το πουθενά. Για να υποστηρίξει τη θέση του αυτή, ο Τζόνι Ντεπ προσκόμισε ηχογραφήσεις στις οποίες η ηθοποιός εμφανίζεται να παραδέχεται ότι τον χτύπησε, ενώ σε επιστολή φέρεται να του ζητά «συγγνώμη που τρελάθηκε».

Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Το επεισοδιακό ταξίδι στην Αυστραλία

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία που καθόρισαν τη δίκη ήταν όσα έγιναν το 2015 σε ένα ταξίδι του ζευγαριού στην Αυστραλία. Εκεί ο ηθοποιός γύριζε ταινία. Μετά από έναν καυγά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο Ντεπ υποστήριξε ότι τραυματίστηκε σοβαρά στο χέρι, όταν η Χερντ πέταξε ένα μπουκάλι βότκας που έσπασε. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι βρισκόταν σε κατάσταση σοκ όταν έγραψε συνθήματα στον τοίχο με το αίμα του.

Από την πλευρά της, η Άμπερ Χερντ αρνήθηκε ότι τον τραυμάτισε και ισχυρίστηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν εκείνος που της επιτέθηκε σεξουαλικά. Χειρούργος από την ομάδα της Χερντ αποδόμησε τον Τζόνι Ντεπ υποστηρίζοντας ότι αν ο τραυματισμός του στο δάχτυλο ήταν τόσο σοβαρός, όσο περιέγραψε, θα είχε χάσει το νύχι του, κάτι που δεν συνέβη.

Ιδιαίτερη ένταση επικράτησε στη δίκη κατά την αγόρευση της Camille Vasquez, της δικηγόρου του Τζόνι Ντεπ, την οποία κατηγόρησε η Άμπερ Χερντ για παραποίηση φωτογραφιών προς διευκόλυνση της υπερασπιστικής γραμμής του κατηγορούμενου.

Δίκη Τζόνι Ντεπ – Άμπερ Χερντ: Η κατάθεση της Κέιτ Μος

Καθοριστική για την έκβαση της υπόθεσης ήταν η κατάθεση της Κέιτ Μος, που διατηρούσε σχέση με τον Τζόνι Ντεπ από το 1994 έως το 1998. Η Κέιτ Μος κλήθηκε ως μάρτυρας στη δίκη λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας, προκειμένου να αποκαταστήσει την αλήθεια σχετικά με τον ισχυρισμό της Άμπερ Χερντ ότι ο ηθοποιός την είχε σπρώξει από τις σκάλες τη δεκαετία του 1990.

Στη σύντομη κατάθεσή της με βιντεοκλήση, η Κέιτ Μος αρνήθηκε ότι ο Τζόνι Ντεπ την είχε σπρώξει ποτέ από τις σκάλες. «Ποτέ δεν με έσπρωξε, δεν με κλώτσησε ή δεν με πέταξε από καμιά σκάλα», είπε η Κέιτ Μος.

Λίγο πριν οι ένορκοι αποσυρθούν για να εξάγουν την απόφασή τους, η Άμπερ Χερντ υποστήριξε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή της σχεδόν καθημερινά από τότε που ξεκίνησε η δίκη. «Άνθρωποι κοροϊδεύουν, χλευάζουν τη μαρτυρία μου. Κάθε μέρα πρέπει να ξαναζώ το τραύμα», είπε η Άμπερ Χερντ και πρόσθεσε: «Ίσως είναι εύκολο να ξεχάσεις, αλλά είμαι άνθρωπος. Καθώς βρίσκομαι εδώ σήμερα, δεν μπορώ να κάνω καριέρα. Δεν μπορώ καν να έχω ανθρώπους να συναναστρέφονται μαζί μου λόγω των απειλών και των επιθέσεων που θα πρέπει να υπομείνουν», κατέληξε.

Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου μετά από τέσσερις εβδομάδες καταθέσεων. Τα φώτα της δημοσιότητας παραμένουν στραμμένα στο πρώην ζευγάρι.