***Σφίγγει ασφυκτικά ο κλοιός για τους εν Ελλάδι συνεργάτες – μπροστινούς του Ρώσου ολιγάρχη Μαλοφέγιεφ, καθώς η άσκηση δίωξης στις ΗΠΑ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, πρώτα από όλα για τον αχυράνθρωπο – «εφοπλιστή» που τσέπωσε τα 10 εκατ. της δικογραφίας για να στήσει φιλορωσικό παρασύστημα, μαζί με μπατίρη – φαλιρημένο ψευτοκαναλάρχη – θεατράνθρωπο και διάφορους άλλους νταραβεριτζήδες της κακιάς ώρας, που έφτασαν στο σημείο να υπονομεύουν κανονικούς εκδότες και να επιχειρούν να υφαρπάξουν εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ δόλια!

***Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του τώρα, καθώς τα αντανακλαστικά των ελληνικών αρχών αφυπνίστηκαν και έφτασε η ώρα να διενεργηθούν έλεγχοι, δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων καθώς και παραπομπή στην Δικαιοσύνη όλων όσοι εν είδει κατασκόπων των Ρώσων, επιδίωξαν να εγκαθιδρύσουν μηχανισμούς προώθησης της φιλορωσικής προπαγάνδας!

Οι κατάσκοποι του Αγίου Όρους και οι ευθύνες του εφοπλιστή Μαρτίνου!

***Δύσκολες μέρες όμως έρχονται και για το φιλορωσικό «Ορθόδοξο τόξο» που περιλαμβάνει από Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, μέχρι σύστημα κατασκόπων που μπαινόβγαινε ανεξέλεγκτα, με την πολιτική -και όχι μόνο – ευθύνη του Διοικητή του Αγίου Όρους εφοπλιστή Μαρτίνου να είναι τεράστια. Ιδίως από τη στιγμή που τα καράβια των Μαρτίνων αφού πρώτα διαμόρφωσαν ειδικές σχέσεις με τη Μόσχα, κερδίζουν εκατομμύρια μεταφέροντας ρωσικά πετρέλαια…

Ο «κόκκινος στρατός» των 4 Μητροπολιτών!

***Υπάρχει ακόμη και ο φιλορωσικός στρατός των «κόκκινων» Μητροπολιτών, εκ των οποίων οι 4 πρωτοστατούν! Της φιλορωσικής φράξιας στην ελληνική εκκλησία πρωταγωνιστούν οι Μητροπολίτες Πατρών, Κέρκυρας, Λαμίας και Βέροιας, που έχουν ήδη σηκώσει τα ρωσικά λάβαρα! Αξίζει να σημειωθεί πάντως, για την ιστορία, πως ο αδερφός του Μητροπολίτη Λαμίας είναι νομικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη!

Τα «γλειφτρόνια» της κακιάς ώρας, οι αγιογραφίες και τα φαντάσματα του χρηματιστηριακού παρελθόντος!

***Με αφορμή κάτι περίεργες προσθήκες ασήμαντων εταιριών που βλέπω να πραγματοποιούνται από συστημικές τράπεζες, με κάτι φαντάσματα του χρηματιστηριακού παρελθόντος να επιστρέφουν από τα παλιά σε ρόλους πρωταγωνιστικούς, αφού πρώτα κονόμησαν τα κέρατά τους εις βάρος του επενδυτικού κοινού, παρατηρώ κάτι εμετικές αγιογραφίες από τους κατ’ επάγγελμα γλείφτες και οσφυοκάμπτες των τραπεζιτών, δήθεν ειδικούς και επαΐοντες περί των χρηματιστηριακών!

***Άντε μην ανοίξω το στόμα μου… Δεν θέλω και πολύ… Θα τους πάρει και θα τους σηκώσει όλους μαζί…

ΑΣΧΕΤΟ: Ο Αστυφίδης και ο νταραβεριτζής δύο μεγάλων οικογενειών!

***Αυτός ο Αστυφίδης, το νέο αγαπημένο παιδί – πληροφοριοδότης των κατ’ επάγγελμα γλειψηματιών του Διαδικτύου, κάτι σχεδιάζει με μεγάλη επιχειρηματική οικογένεια και τον «μυστικό» συνέταιρο – φίλο του, που «παίζει μπάλα» και στις 2 μεγάλες οικογένειες, που τις δεκαετίες του 1990 και του 2000 βρίσκονταν σε οξεία εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους! Αυτά προς το παρόν…

Σταικούρας και Υπερταμείο ετοιμάζουν θεσμική εκτροπή όσον αφορά την ετυμηγορία του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ

*** Είναι να απορεί κανείς από πού τελικά απορρέει η στήριξη της κυβέρνησης προς τον Σαχίνη της ΕΥΔΑΠ! Αντί να τον στείλουν από εκεί που ήρθε, ιδίως μάλιστα από τη στιγμή που παρενέβη ο εισαγγελέας του οικονομικού εγκλήματος και ζητεί εξηγήσεις για παραβάσεις του μισού ποινικού κώδικα, ο Σταϊκούρας, σε συνδυασμό με τον Δημητριάδη του Υπερταμείου αναζητούν τρόπους για να παρακαμφθεί η απόφαση του ΣτΕ και να παραμείνει η ΕΥΔΑΠ (παρανόμως) υπό τον έλεγχο του ΤΑΙΠΕΔ. Δηλαδή να μείνει στη θέση του ο επικίνδυνος για τα συμφέροντα του Δημοσίου Σαχίνης και να συνεχίσει να αμείβεται ηγεμονικά! Αν αυτό δεν αποτελεί θεσμική εκτροπή και ασέβεια προς την Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της, τότε πως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί;

Οι Δελφοί, «όλος ο καλός ο κόσμος», ο «παλιομοδίτης» Υπ. Οικονομικών και ο νόμος για το ΤΧΣ

*** Όλος ο καλός ο κόσμος στους Δελφούς αυτές τις ημέρες! Ξέρετε ποιοι! Εκείνοι που ως επί το πλείστον κατέστρεψαν τις τράπεζες και βύθισαν την Ελλάδα στα μνημόνια!*** Έχουμε και εκεί τις πηγές μας και τα…ραντάρ μας…

*** “Παλιομοδίτη” (!) χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών, όπως μου μεταφέρει ενας εκ των μυστικών μου, ένα μέλος της οικονομικής ομάδας της Ν.Δ., προσθέτοντας ότι “καλός είναι, μέχρι τώρα…”. Όταν ο μυστικός μου ρώτησε το εν λόγω στέλεχος, τι εννοεί και αν αυτό το τελευταίο παραπέμπει κάπου, απάντησε “πουθενά για τώρα, αλλά μελλοντικά δεν ξέρω”. Και να ήξερε, δεν θα έλεγε.

*** Ρωτήθηκαν στα παρασκήνια των Δελφών, ένα κυβερνητικό στέλεχος και δύο τραπεζίτες, γιατί καθυστερεί τόσο ο νέος νόμος για το ΤΧΣ. Δεν μπορεί η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία να είναι κολυμπήθρα για όλα, έτσι δεν είναι; Εκεί, στα δύο συναρμόδια υπουργεία, τι λένε άραγε, που… σκαλώνει το θέμα;

Λεφτά υπάρχουν! 40 δισ λένε οι τραπεζίτες θα διαθέσουν για δάνεια την επόμενη τριετία.

***Μάλιστα. Προφανώς, θα είναι μετρημένα.Το συνδύασα αυτό με τα όσα είπε ο Άδωνις ότι μόνο 40.000 επιχειρήσεις πληρούν τα κριτήρια για δανεισμό και συμπεραίνω ότι και εσείς!

*** Βέβαια, δεν θα πάρουν όλες το ίδιο, αλλά οι μεγάλοι θα πάρουν τη μερίδα του λέοντος και οι άλλοι θα πάνε σε ΕΣΠΑ και άλλα προγράμματα, στα οποία ίσως να έχουν καλύτερη τύχη.

*** Παρεμπιπτόντως, κύριε υπουργέ μας της Αναπτύξεως, οι υπόλοιπες 560.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχετε κάποια ιδέα, σκέψη, σχέδιο, πως θα πορευθούν αυτά τα τρία χρόνια; Για να μη θέσω τον δάκτυλο επί των τύπων των ήλων και ρωτήσω, γιατί έχουν βρεθεί σε αυτή την πλήρη αδυναμία αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις (από τις οποίες τρώνε ψωμί χιλιάδες οικογένειες), φταίνε μόνο αυτές και το οικονομικο-πολιτικό μας σύστημα είναι άμοιρο ευθυνών; Ψιλά γράμματα…

Ο …κύριος ΙΟΝ, απαιτεί 30% χαμηλότερες τιμές σε πρώτες ύλες…

*** Φεύγω για λίγο από τους (α)Δελφούς, για να ασχοληθώ με έναν άλλο Σπύρο, των Chipita, ΙΟΝ, Νίκα κλπ. Αυτός ο επιτυχημένος επιχειρηματίας και… μόνιμος “τρόφιμος” των τραπεζών, μαθαίνω ότι ζητάει από βιομηχανίες που συνεργάζεται, τιμές κατά 30% χαμηλότερες σε πρώτες ύλες (άλευρα, κρέατα, καρυκεύματα κλπ). Ναι, σε τέτοιες περιόδους που οι τιμές στα τρόφιμα έχουν απογειωθεί. Οι συνεργάτες του μάλιστα, για να γίνουν πειστικότεροι και πιεστικότεροι, αφήνουν να εννοηθεί προς τους προμηθευτές του (παλιούς και υποψήφιους) ότι κάποιοι ανταγωνιστές τους συμφώνησαν ήδη. Έλα, όμως, που οι ανταγωνιστές μιλάνε μεταξύ τους μερικές φορές!

Το υπέρ Παντελή Μαντωνανάκη ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου έρχεται Πασχαλιάτικα! Θεός φυλάξοι…

*** Και μιά και…ξέφυγα για λίγο από το μαντείο των Δελφών, να σας πάω σε ένα άλλο… μαντείο, αυτό του Μαξίμου. Άνω-κάτω μαθαίνω ότι έγινε κάποια στιγμή μία ομάδα κυβερνητικών συμβούλων, σε σχέση με την βαριά υπόθεση Μαντωνανάκη. Ποιός είχε τη φαεινή ιδέα να φορτωθεί το Δημόσιο ομόλογο δικής του έκδοσης, για να …εξοφλήσει ο υπερχρεωμένος ξενοδόχος; Δεν είναι ώρα για τέτοια, αγαπητά μου παιδιά. Και μάλιστα Πασχαλιάτικα!

*** Καλημέρα σας, καλό Σαββατοκύριακο, καλή ξεκούραση και προσοχή, γιατί ο covid είναι δυστυχώς εδώ.