Νεκρός βρέθηκε χθες (06 Ιουλίου), σε ακτή της Οκινάουα, ο Ιάπωνας δημιουργός. Ο 60άχρονος καλλιτέχνης, που το πραγματικό του όνομα είναι Καζούο, ήταν ο συγγραφέας της διάσημης σειράς Yu–Gi–Oh!

Ο Τακαχάσι βρέθηκε να φορά εξοπλισμό για κολύμβηση και αναπνευστήρα, με τα ακριβή αίτια του θανάτου να είναι ακόμη υπό διερεύνηση, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου, NHK.

Το Yu–Gi–Oh, που σημαίνει «Βασιλιάς των Παιχνιδιών» είναι ιαπωνική σειρά manga που γράφτηκε και εικονογραφήθηκε από τον Τακαχάσι.

Το περιοδικό “Weekly Shοnen Jump” είχε αναλάβει την έκδοσή του από τον Σεπτεμβρίου του 1996, έως τον Μάρτιο του 2004.

Η ιστορία ακολουθεί τον Γιούγκι Μούτο, ένα νεαρό αγόρι που λύνει το αρχαίο «Παζλ της Χιλιετίας». Ο Γιούγκι ξυπνά το alter–ego του, το οποίο επιλύει τις αντιδικίες, συμμετέχοντας σε παιχνίδια με κάρτες.

Από το manga προέκυψαν δύο σειρές anime: μία από την “Toei Animation”, που προβλήθηκε από τις 04 Απριλίου μέχρι τις 10 Οκτωβρίου του 1998, και μία δεύτερη από τη “NAS” και το στούντιο “Gallop” με τον τίτλο “Yu–Gi–Oh! Duel Monsters”, που προβλήθηκε μεταξύ 18 Απριλίου 2000 και 29 Σεπτεμβρίου 2004.

Η σειρά manga έχει δημιουργήσει ένα franchise που περιλαμβάνει πολλά spin–off manga και σειρές anime, ένα παιχνίδι ανταλλαγής καρτών και πολλά βιντεοπαιχνίδια.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνεται το παιχνίδι ανταλλαγής καρτών με το όνομα “Duel Monsters”, όπου ο κάθε παίκτης χρησιμοποιεί κάρτες για να συμμετάσχει σε μία μάχη με φανταστικά πλάσματα.

Αυτή είναι η βάση του πραγματικού παιχνιδιού καρτών, το οποίο κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο τουρνουά παιχνιδιού καρτών, συγκεντρώνοντας 4.364 συμμετέχοντες στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες.