Ένας άνδρας που για σχεδόν μισό αιώνα ήταν καταζητούμενος από τις αρχές της Ιαπωνίας αποκάλυψε πρόσφατα την ταυτότητά του στους αστυνομικούς προτού αποβιώσει. Ο Σατόσι Κιρισίμα, μέλος μιας τρομοκρατικής ομάδας της δεκαετίας του 1970, που είχε συνδεθεί με τοποθέτηση βομβών και θανάτων, βρισκόταν σε ανεξιχνίαστη φυγή όλα αυτά τα χρόνια.

Αν και δεν θεωρείται σημαντικό μέλος της ομάδας, ήταν ένα από τα ελάχιστα άτομα που δεν είχαν συλληφθεί ποτέ. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι αστυνομικοί πήγαν σε ένα νοσοκομείο κοντά στο Τόκιο, μετά από πληροφορίες που λάβανε, και ανέκριναν έναν 70χρονο άνδρα. Ο ίδιος ανέφερε ότι πάσχει από καρκίνο τελικού σταδίου και εξέφρασε την επιθυμία του να πεθάνει υπό το πραγματικό του όνομα και όχι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης, παρείχε άγνωστες μέχρι τότε πληροφορίες για τις βομβιστικές επιθέσεις που διαπράττονταν από την ομάδα. Ο άνδρας απεβίωσε τη Δευτέρα και την Παρασκευή, αποκαλύφθηκε ότι οι γενετικές εξετάσεις επιβεβαίωσαν την ταυτότητά του.

Ο Κιρισίμα φαίνεται να συμμετείχε σε πολλές από τις επιθέσεις και καταζητείτο γιατί είχε τοποθετήσει μια βόμβα με χρονοδιακόπτη σε ένα κτίριο στην αριστοκρατική συνοικία Γκίνζα του Τόκιο τον Απρίλιο του 1975, προκαλώντας υλικές ζημιές αλλά χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Παρά ταύτα, κατάφερε να αποφύγει την σύλληψη για δεκαετίες πριν να αποβιώσει.

Για περίπου 40 χρόνια, ο άνδρας χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο Χιρόσι Ουτσίντα κατά τη διάρκεια της εργασίας του σε μια κατασκευαστική εταιρεία. Δεν είχε κινητό τηλέφωνο ή ασφάλιση υγείας και ο μισθός του καταβαλλόταν μόνο σε μετρητά, προκειμένου να αποφύγει τον εντοπισμό.

Διαβάστε ακόμη: