Οι αρχές στην Ιαπωνία και συγκεκριμένα στο Τόκιο προχώρησαν στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να πέταξε πολλές βόμβες μολότοφ στα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος της χώρας, λίγο πριν από τις εκλογές.

Σύμφωνα με το NHK, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας, πέντε ή έξι αντικείμενα, πιθανόν βόμβες μολότοφ, χτύπησαν ένα όχημα των δυνάμεων καταστολής, ωστόσο η φωτιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η αστυνομία, σε επικοινωνία με τα πρακτορεία AFP και AP, δεν επιβεβαίωσε αμέσως τις πληροφορίες, καθώς η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση.

Ο άνδρας, που εκτιμάται ότι είναι περίπου 40 ετών, φέρεται επίσης να προσπάθησε να εισβάλει με το όχημά του στον χώρο γύρω από το πρωθυπουργικό γραφείο, αλλά σταμάτησε από μια προστατευτική μπαριέρα, σύμφωνα με το NHK.

Στη συνέχεια, φέρεται να προσπάθησε να πετάξει μια συσκευή που έμοιαζε με βόμβα καπνού, ωστόσο οι αστυνομικοί που ήταν στο σημείο τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν.

Η σύλληψή του έγινε με την κατηγορία της διατάραξης της δημόσιας τάξης, όπως ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Μέσα στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν πολλές πολυαιθυλενικές δεξαμενές, σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun και άλλα μέσα ενημέρωσης, χωρίς να έχει γίνει ακόμη σαφές ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από την επίθεση.

Η Ιαπωνία ετοιμάζεται να διεξάγει γενικές εκλογές στις 27 Οκτωβρίου, οι οποίες αποτελούν σημαντική δοκιμασία για τον νέο πρωθυπουργό, Σιγκέρου Ισίμπα, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά τη νίκη του στις εσωκομματικές εκλογές του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος τον προηγούμενο μήνα.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Ισίμπα προκήρυξε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

Το κυβερνών κόμμα έχει αντιμετωπίσει πτώση της δημοτικότητάς του, καθώς είναι εμπλεκόμενο σε οικονομικό σκάνδαλο που αφορά αμφίβολες χρηματοδοτήσεις και υποψίες φοροδιαφυγής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βίαια εγκλήματα είναι σπάνια στην Ιαπωνία, λόγω των αυστηρών κανονισμών που διέπουν την οπλοκατοχή.

Η χώρα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ το 2022, όταν ο πρώην πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε δολοφονήθηκε δημόσια κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, από έναν άνδρα με αυτοσχέδιο όπλο.

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο έχει ηγηθεί της χώρας για δεκαετίες, πιστώνεται για τη μετατροπή της Ιαπωνίας σε οικονομική υπερδύναμη μετά την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Διαβάστε ακόμη: