Μεγάλη συζήτηση σε πολιτικούς και επιχειρηματικούς διαδρόμους έχει σηκώσει η ανακοίνωση από την κυβέρνηση, δια μέσω του αρμόδιου υπουργού Ν. Δένδια, για την απόκτηση και τέταρτης γαλλικής φρεγάτας Belharra από τα ναυπηγεία του Naval group στην Λοριάν, που έχουν καταστεί προνομιακοί παίκτες του ελληνικού πολεμικού ναυτικού!

Το ζήτημα που εγείρεται από τους καλά γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα έχει να κάνει με την σκοπιμότητα που κυριάρχησε ως προς την νέα αυτή παραγγελία, τους παρασκηνιακούς λόγους δηλαδή που την επέβαλαν σε μια χρονική στιγμή απόλυτης ηρεμίας στο Αιγαίο και τα Ελληνοτουρκικά και ενώ ο διάλογος με τον Ερντογάν βρίσκεται στα καλύτερα του με τους τόνους να έχουν πέσει προ πολλού!

Στο παρασκήνιο, όπως μεταφέρουν στη στήλη πρόσωπα με βαθιά γνώση, κυκλοφορεί ότι στην κυβέρνηση με αφορμή το μεταναστευτικό αλλά και το «πατριωτικό κίνημα» που κυριαρχεί στο εσωτερικό της ΝΔ, σε συνάρτηση με τα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις που βουλιάζουν ακόμη και πολύ κάτω από τις ευρωεκλογές, θέλουν να περάσουν προς τα έξω ένα μήνυμα «στρατιωτικής ισχύος», ασφάλειας και κυριαρχίας στο Αιγαίο!

Που θα έχει επίπτωση σε ένα κομμάτι της παράταξης, το οποίο αμφισβητεί εντόνως την αριστερή στροφή της κυβέρνησης σε μονοπάτια πέρα από την βασική ιδεολογία της Κεντροδεξιάς Παράταξης!

Και τούτο σε μια χρονική στιγμή με φόντο την επιλογή από την κυβέρνηση του υποψηφίου προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας!

Από εκεί και πέρα ωστόσο, είναι πολλές οι φωνές που μιλούν για πασίγνωστους ενδιάμεσους στα εξοπλιστικά των Γαλλικών προμηθειών, από τα Rafale μέχρι και τις Belharra, για πρόσωπα «πέραν πάσης υποψίας» με μεγαλοαστικές καταβολές που σύμφωνα με τη φημολογία που επικρατεί εμπλέκονται ως μεσολαβητές και φέρεται να διατηρούν προσωπικές και προνομιακές σχέσεις τόσο με το Μαξίμου, όσο και με το γαλλικό εξοπλιστικό κατεστημένο, με το οποίο λέγεται ότι έχουν υπάρξει ραντεβού και τραπεζώματα στην Αθήνα!

Διαβάστε ακόμη: