Η ναυπήγηση της υπερσύγχρονης ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra» κλάσεως «Κίμων» είναι σε πλήρη εξέλιξη στις εγκαταστάσεις τoυ ομίλου Naval στο Λοριάν της Γαλλίας, με τη γαλλική εταιρεία να αναρτά την Τετάρτη νέες φωτογραφίες από σημαντικό της εξάρτημα, και να το χαρακτηρίζει ως «αριστούργημα της τεχνολογίας».

«Το PSIM “Πανοραμικοί Αισθητήρες και Μονάδα Νοημοσύνης” του HS Kimon (HN1) ανεγέρθηκε στο Naval Group Lorient, αυτό το αριστούργημα τεχνολογίας είναι το έμβλημα των εξαιρετικών δυνατοτήτων της φρεγάτας πολλαπλών αποστολών» τονίζεται στo tweet.

Σημειώνεται ότι η FDI Belharra είναι φρεγάτα μάχης πολλαπλών ρόλων, που θα ενισχύσει σημαντικά την αποτρεπτική ικανότητα του Πολεμικού Ναυτικού και θα αλλάξει τις ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Διαθέτει υψηλού επιπέδου δυνατότητες κατά πλοίων, έναντι εναέριων απειλών, ανθυποβρυχιακών επιχειρήσεων όπως και προβολής ειδικών δυνάμεων. Η προστασία της έναντι εναέριων και απειλών επιφανείας εξασφαλίζεται από τους πιο σύγχρονους αισθητήρες, συμπεριλαμβανομένου του Thales Sea Fire, του πρώτου πολυψηφιακού ραντάρ πολλαπλών λειτουργιών με τεσσάρων σταθερών διατάξεων κεραία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Naval Group είχε ανακοινώσει σημαντική πρόοδο στη ναυπήγηση της ελληνικής φρεγάτας FDI «Belharra». Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση πέντε προεξοπλισμένοι τομείς, της πρώτης ελληνικής φρεγάτας κλάσης «Κίμων», τοποθετήθηκαν στο διάμηκες, με τους δύο πρώτους τομείς να έχουν ήδη συγκολληθεί μεταξύ τους.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι οι πετρελαιοκινητήρες, οι μειωτήρες και τα ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, έχουν ήδη παραδοθεί στο Λοριάν και η τοποθέτηση τους στο πλοίο θα ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους. «Το πρόγραμμα συνεχίζει να προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί, με πολλά ορόσημα να έχουν επιτευχθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Είμαστε περήφανοι για την αποτελεσματική δουλειά που επιτελέστηκε από τις ομάδες στη Λοριάν, η οποία θα μας επιτρέψει να παραδώσουμε το πλοίο το 2025» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Gilles Langlois, διευθυντής του προγράμματος των φρεγατών FDI.

Διαβάστε περισσότερα