Μία νέα υπερπαραγωγή με τον τίτλο «Monaco» βρίσκεται στα σκαριά με βασιλική σφραγίδα έγκρισης η οποία θα ξετυλίξει την ιστορία της θρυλικής οικογένειας Γκριμάλντι που μετρά επτά αιώνες ζωής.

Η παραγωγή του πρότζεκτ θα έχει την υπογραφή της εταιρείας «Astrea Films» του Αντρέα και Πιερ Κασιράγκι μαζί με την σύζυγο του τελευταίου Μπεατρίς Μπορομέο και θα αποτελείται από μία σειρά από ταινίες. Ο Ντιμίτρι Ρασάμ(Dimitri Rassam), ο οποίος είναι παντρεμένος με την Σαρλότ Κασιράγκι θα συμμετέχει επίσης στη παραγωγή.

«Η αληθινή ιστορία της ίδρυσης των Γκριμάλντι του Μονακό πριν από περίπου επτά αιώνες είναι μια από τις πιο συναρπαστικές ιστορίες που είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω χάρη στην πρωτοβουλία της Μπεατρίς του Αντρέα και του Πιέρ», δήλωσε ο Ρασάμ για το έργο σύμφωνα με το Variety. «Το αποτέλεσμα θα είναι επικό από κάθε άποψη: οικογένεια, περιπέτεια, ίντριγκες».

Oπως αναφέρει το Τown and Country το πρώτο μέρος του «Monaco» (Part I-The Rock), θα αφηγηθεί πως ο Φρανσουά Γκριμάλντι κατέλαβε τον βράχο του Μονακό και ξεκίνησε τη δυναστεία του διάσημου οίκου στα τέλη του 13ου αιώνα.

«Μας συγκλόνισε το μέγεθος των άγνωστων και γοητευτικών ιστοριών που ήταν κρυμμένες σε έγγραφα και ιδιωτική αλληλογραφία ανά τους αιώνες. Για αυτό αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από την αρχή», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωσή οι Αντρέα και Πιερ Κασιράγκι.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.