H United Maritime Corporation (NASDAQ: USEA) ανακοίνωσε την τρίτη επικερδή πώληση πλοίου μέσα σε διάστημα δύο μηνών. To LR2 Aframax product tanker, M/T Minoansea, κατασκευής του 2008, έχει προγραμματισθεί να παραδοθεί στους νέους ιδιοκτήτες, έως το τέλος του Δεκεμβρίου.

Η τιμή πώλησης ανέρχεται περίπου στα 39 εκατομμύρια δολάρια και η συναλλαγή υπόκειται σε συνήθεις διαδικασίες αγοραπωλησίας πλοίων. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Σταμάτης Τσαντάνης, τόνισε ότι «είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω άλλη μία εξαιρετικά κερδοφόρα συναλλαγή για τους μετόχους της United.

Το κέρδος από την πώληση του Minoansea υπερβαίνει το 100% της αξίας αγοράς του πλοίου, ενώ, η απόδοση ιδίων κεφαλαίων υπολογίζεται περίπου στο 480%. Αυτή η συναλλαγή ακολουθεί την πώληση δύο πλοίων τύπου Aframax, με κέρδος άνω του 50% επί της αντίστοιχης τιμής αγοράς, με απόδοση ιδίων κεφαλαίων περίπου 270%.

Έξι μήνες μετά την εισαγωγή της United Maritime στο χρηματιστήριο, έχουμε επιτύχει ένα συνολικό κέρδος από την πώληση τριών δεξαμενόπλοιων ύψους 38 εκατομμυρίων δολαρίων, που αντιπροσωπεύει το 130% της σημερινής κεφαλαιοποίησης της εταιρείας, ενώ, ανακοινώσαμε και ένα έκτακτο μέρισμα 1$ ανά μετοχή.

Μετά την πώληση των πλοίων και την καταβολή του ειδικού μερίσματος, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 8.8$ ανά μετοχή. Η United Maritime συνεχίζει να επιδιώκει επικερδείς ναυτιλιακές επενδύσεις, με γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυση της αξίας των μετόχων».

Διαβάστε ακόμη: