Την επένδυση στην εταιρεία BigPanda, μια κορυφαία πλατφόρμα λειτουργιών πληροφορικής τεχνητής νοημοσύνης (AIOps), μέσω της UBS Next, της μονάδας στρατηγικής επιχείρησης και καινοτομίας της εταιρείας ανακοίνωσε η UBS.

Καθώς οι πελάτες αναζητούν ολοένα και περισσότερες ψηφιακές υπηρεσίες και οι επιχειρήσεις καθοδηγούνται περισσότερο από data, η UBS επενδύει σε εταιρείες με τεχνολογίες που αλλάζουν το παιχνίδι για να διαμορφώσει το μέλλον των τραπεζών για τους πελάτες.

Αξιοποιώντας τη μηχανική μάθηση για την πρόβλεψη, τον εντοπισμό και την απόκριση σε πολύπλοκα συστήματα πληροφορικής, η πλατφόρμα του BigPanda βοηθά στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης συμβάντων για να διασφαλίσει ότι τα συστήματα παραμένουν σε λειτουργία. Ως αποτέλεσμα, η πλατφόρμα βοηθά τις εταιρείες να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν τη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών, να αυξήσουν τη διαφάνεια και να βελτιώσουν την ταχύτητα των λειτουργιών πληροφορικής.

Αιχμή στην τεχνολογία

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που οικοδομούμε στη σχέση μας με το BigPanda μέσω αυτής της επένδυσης, συμβάλλοντας στην προώθηση της ψηφιακής διακοπής και της καινοτομίας στα AIOps», δήλωσε ο Mike Dargan, Chief Digital and Information Officer του Ομίλου UBS. «Με την αύξηση της διαφάνειας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την αυτοματοποίηση βασικών διαδικασιών, οι εταιρείες μπορούν να μειώσουν το χρόνο διακοπής λειτουργίας και να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών για πελάτες».

«Καθώς οι εταιρείες αυξάνουν την εξάρτησή τους από την τεχνολογία ως παράγοντα ικανοποίησης και διαφοροποίησης, και τελικά αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο παρέχουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στους πελάτες, έχει γίνει ακόμη πιο σημαντικό για αυτές να διασφαλίσουν ότι οι πλατφόρμες λειτουργιών πληροφορικής τους λειτουργούν ομαλά», δήλωσε ο Assaf Resnick, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής του BigPanda. «Η UBS υιοθετεί πρώιμα τα AIOps στον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και, παρομοίως, βλέπει την ισχύ που μπορεί να έχει η αναδυόμενη τεχνολογία στις δραστηριότητές της για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία πελάτη στην κατηγορία».

Η UBS Next επενδύει και συνεργάζεται με start-ups fintech και τεχνολογίας σε πρώιμο στάδιο μέσω του χαρτοφυλακίου της 200 εκατομμυρίων δολαρίων και διαχειρίζεται μια θερμοκοιτίδα για έργα καινοτομίας για τη μετατροπή ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις. Η μονάδα είναι υπεύθυνη για να επιτρέπει στην καινοτομία σε όλη την UBS να βρίσκει νέους και αποτελεσματικούς τρόπους για να προσελκύει πελάτες και να παρέχει κορυφαίες υπηρεσίες χρησιμοποιώντας τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες.