Η αποχώρηση του Σπύρου Παντελιά, του παντοδύναμου Επόπτη, από την Τράπεζα Ελλάδος, συνοδεύτηκε, όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα μας, από σειρά φημών για το πως και το γιατί, όπως και για τη χρονική στιγμή που συνέβη.

Τι για ανάμειξη των…Αμερικάνων, πρώην υποψηφίων για τη θέση του στρατηγικού επενδυτή, τι για διαφωνίες χειρισμού λεπτών υποθέσεων και άλλα τινά δεν ακούστηκαν στην αγορά.

Η αλήθεια, όμως, δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά τα ευφάνταστα.

Όπως όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί, έτσι και η κεντρική μας τράπεζα πρέπει να εισέλθει με γρήγορα βήματα στη νέα απαιτητική εποχή.

Ο κ. Παντελιάς εξέφρασε μια ολόκληρη εποχή και η συμβολή του στην εξυγίανση των τραπεζών ήταν τεράστια και αναγνωρισμένη και από τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και προσωπικά τον Γιάννη Στουρνάρα και από τις διοικήσεις όλων των τραπεζών.

Αναγκαστικά, νομοτελειακά, ήρθε η ώρα να παραδώσει σε νεότερους, που εμφορούνται από φρέσκες ιδέες και έχουν διαφορετικό στυλ management.

Πλέον, η Χριστίνα Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Τσικριπής θα έχουν την ευθύνη και για τα εσωτερικά θέματα της τράπεζας και για όσα έχουν σχέση με τον SSM.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία και από μας στους νεότερους και καλή ξεκούραση στον κ. Παντελιά.

Διαβάστε ακόμη: