Άνοδο σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές την Παρασκευή, καθώς οι θετικές προοπτικές της TSMC για την τεχνητή νοημοσύνη προκάλεσαν ανάκαμψη στον τεχνολογικό κλάδο, αν και η αδυναμία στην Κίνα και η αβεβαιότητα σχετικά με τα επιτόκια έθεσαν τα περισσότερα χρηματιστήρια σε πορεία εβδομαδιαίας απώλειας.

Οι περιφερειακές αγορές πήραν επίσης κάποια θετικά στοιχεία από τη Wall Street, η οποία ανέκαμψε την Πέμπτη, αφού οι αυξανόμενες αμφιβολίες σχετικά με τις πρόωρες μειώσεις των επιτοκίων από τη Federal Reserve, προκάλεσαν απώλειες. Οι δείκτες της Wall Street οδεύουν προς εβδομαδιαίες απώλειες.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας ήταν ο  περιφερειακός δείκτης με τις καλύτερες επιδόσεις της ημέρας, σημειώνοντας άνοδο 1,6% και πλησιάζοντας και πάλι σε υψηλό 34 ετών. Ο δείκτης, μαζί με τον ευρύτερο δείκτη TOPIX, παρέμεινε εξαίρεση και οδεύει προς κέρδη 1,3% αυτή την εβδομάδα.

Τα στοιχεία της Παρασκευής έδειξαν ότι ο ιαπωνικός πληθωρισμός του δείκτη τιμών καταναλωτή (CPI) υποχώρησε όπως αναμενόταν τον Δεκέμβριο, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια άκρως αρνητική στάση της Τράπεζας της Ιαπωνίας κατά τη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα.

Οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις στην Ιαπωνία την Παρασκευή, με τις Ascentech KK, BELLSYSTEM24 Holdings Inc και Advantest να σημειώνουν άνοδο μεταξύ 8% και 15%.

Διαβάστε ακόμη: