H Μιτσούκο Ουτσίντα θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες πιανίστες του καιρού μας, με διεθνώς αναγνωρισμένες ερμηνείες και ηχογραφήσεις που έχουν τιμηθεί με πολλές διακρίσεις -ανάμεσά τους, και δύο Grammy. Γνωστή στο διεθνές μουσικό στερέωμα για την άνεση με την οποία κινείται στην πιανιστική εργογραφία της κλασικής, ρομαντικής αλλά και σύγχρονης εποχής, η Γιαπωνέζα σολίστ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στο πλαίσιο της σειράς «Piano Masters», την Τρίτη 24 Μαΐου στις 20:30.

Θα παρουσιάσει στο κοινό της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης συνθέσεις του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, του Ρόμπερτ Σούμαν αλλά και του Γκέργκι Κούρταγκ, ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, και από τους πιο αγαπημένους της Ουτσίντα.

https://radar.gr/article/apo-tin-kardia-stin-mnimi-timi-ston-mano-loizo-sto-theatro-olybia

Οι συνεργασίες

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει αξιοζήλευτες συνεργασίες με τα διασημότερα ορχηστρικά σύνολα παγκοσμίως (Φιλαρμονικές Βερολίνου και Λονδίνου, Κονσέρτχεμπαου, Συμφωνικές της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, του Λονδίνου και του Σικάγο, κ.ά.) και με κορυφαίους αρχιμουσικούς, όπως οι Μπέρναρντ Χάιτινκ, Σερ Σάιμον Ρατλ, Ρικκάρντο Μούτι, Έσα-Πέκκα Σάλονεν, Βλαντίμιρ Γιουρόφσκι, Άντρις Νέλσονς, Γκουστάβο Ντουνταμέλ και Μάρις Γιάνσονς. Πρόσφατα μάλιστα, γιόρτασε την 100ή της εμφάνιση ως σολίστ με την περίφημη Ορχήστρα του Κλήβελαντ.

Στο ρεσιτάλ της Μιτσούκο Ουτσίντα στο Μέγαρο, θα ακουστούν η Φαντασία σε ντο ελάσσονα και η Σονάτα για πιάνο σε σι ύφεση μείζονα του Μότσαρτ καθώς και οι Χοροί των οπαδών του Δαβίδ, έργο 6 του Σούμαν. Η διακεκριμένη δεξιοτέχνης θα ερμηνεύσει επίσης αποσπάσματα από τους τόμους 2, 3, 5 και 7 της συλλογής «Játékok» («Παιχνίδια») του Γκέργκι Κούρταγκ, αλλά και το έργο του «… Couple égyptien en route vers l’inconnu…» («… Ζευγάρι Αιγυπτίων στον δρόμο για το άγνωστο…»).

Τιμές εισιτηρίων: από 11 έως 60 ευρώ.